Την παρουσία της σε εκδηλώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 04 & 05 Νοεμβρίου συνέχισε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Απελευθέρωση Αριδαίας

Συγκεκριμένα το Σάββατο 04 Νοεμβρίου, η κυρία Αν. Αντιπεριφερειάρχης παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού της 105ης Επετείου από την Απελευθέρωση της Αριδαίας, συνοδεύοντας τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία και των Περιφερειακών Συμβούλων Πέτρου Ζέρζη, Μαρίας Ζωγράφου – Τσαντάκη και Μαρίας Καράμπελα.

Εκεί, παρουσία του οικοδεσπότη Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου, του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Ζουράρη και όλων των τοπικών αρχών και φορέων παρακολούθησε τη δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ, κατέθεσε στεφάνι σε απότιση φόρου τιμής στους πεσόντες και καμάρωσε τους νέους και τις νέες της Αλμωπίας στην καθιερωμένη παρέλαση μαζί με πλήθος κόσμου. Αμέσως μετά, η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά συνομίλησε και συζήτησε με τους πολίτες ανταλλάσοντας εγκάρδιες ευχές. «Η ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας είναι ένας τόπος ιδιαίτερης ομορφιάς με φιλόξενους ανθρώπους. Ανθρώπους που στο πέρασμα της ιστορίας έχουν αφήσει τα αποτυπώματά τους με τους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία. Χρόνια πολλά σε όλους τους κατοίκους αυτής της ακριτικής περιοχής, με την τεράστια, όμως, δυναμική σε όλα τα επίπεδα» τόνισε στο περιθώριο των εκδηλώσεων η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά.

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

Την Κυριακή, 05 Νοεμβρίου η κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά τίμησε με την παρουσία της την ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών με θέμα την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και Γιάννης Ανδρίτσος, ο Αν. Διοικητής Νοσοκομείου Γιαννιτσών Αλέξανδρος Βουδρισλής, ο Αντιδήμαρχος Πέλλας Παναγιώτης Κερασόπουλος και πολλοί ενδιαφερόμενοι πολίτες, κυρίως γυναίκες.
«Με τη σημερινή εκδήλωση συνεχίζουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών για διάφορα θέματα κοινωνικού χαρακτήρα που σχετίζονται με την προσωπική και δημόσια υγεία. Οι έγκριτοι και αξιόλογοι επιστήμονες ενημέρωσαν τις γυναίκες για την αδήριτη ανάγκη πρόληψης μιας μορφής καρκίνου που αποτελεί ίσως την κορυφαία αιτία θνησιμότητας των γυναικών παγκοσμίως. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες που βρέθηκαν στη σημερινή ενημερωτική ημερίδα, το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών για τη συνεργασία αλλά και για όλες τις δράσεις που υλοποιεί και, φυσικά, τους επιστήμονες που φώτισαν άγνωστες πτυχές μιας σημαντικής ασθένειας που εξελίσσεται σε μάστιγα της εποχής. Ελπίζω να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση και το επόμενο διάστημα με διοργάνωση δράσεων και εκδηλώσεων που σχετίζονται με μια ευρεία θεματολογία και που απασχολούν τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στην καθημερινότητά τους» τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά.

Επίσκεψη στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών

Αμέσως μετά την εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, η Αν. Αντιπεριφεριεάρχης Πέλλας επισκέφθηκε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών. «Θερμά συγχαρητήρια για όλα όσα κάνετε και με την προσωπική σας προσπάθεια και με το μεράκι σας διασφαλίζετε την ιστορική και συλλογική μνήμη» ήταν τα λόγια της κυρίας Αθανασιάδου-Αηδονά μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης και την ξενάγηση από τον Πρόεδρο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» Κωνσταντίνο Κάμτση.

Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τα στελέχη που επιμελήθηκαν την οργάνωση του Μουσείου για τα εκθέματα και για τις γενικότερες δράσεις που υλοποιεί η Εταιρεία, όπως, επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος κ. Κάμτσης και τα στελέχη κ. Σταμενίτης και κ. Παπαγεωργίου ευχαρίστησαν την κυρία Αθανασιάδου – Αηδονά για τα στήριξη της προσπάθειας οργάνωσης της επετειακής εκδήλωσης την επόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου, ευχαριστώντας παράλληλα την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την πολύτιμη συνδρομή της στην ανακαίνιση του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου, το οποίο αποτελεί κόσμημα για τα Γιαννιτσά, την Π.Ε. Πέλλας αλλά και ολόκληρη την Π.Κ.Μ.
Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και Γιάννης Ανδρίτσος και συνεργάτες της κυρίας Αντιπεριφερειάρχη.