Είναι γνωστό ότι στην Giannitsa Basketball Academy, εκτός των άλλων, λειτουργούν τμήματα Junior και pre Junior για παιδιά γεννημένα το 2011 – 2012 (παιδιά νηπιαγωγείου), καθώς και για παιδιά που έχουν γεννηθεί από το 2007 μέχρι και το 2010.

Φέτος η Ακαδημία μας πήρε την πρωτοβουλία και ενέταξε στο προπονητικό της team την Παιδαγωγό Κική Θεοφίλου για τα παραπάνω τμήματα και ηλικίες. Και αυτό γιατί θεωρούμε απαραίτητη την παιδαγωγική προσέγγιση των παιδιών κατά την διάρκεια της προπόνησης αλλά και των παιχνιδιών, ώστε αυτά να αγαπήσουν το άθλημα και να ασχοληθούν με τον πλέον κατάλληλο και ορθό τρόπο με αυτό.
Η Παιδαγωγός μας καθοδηγεί και εποπτεύει τα παιδιά, καθώς η ”Παιδαγωγική” είναι πλέον ένας διεθνής όρος και χρησιμοποιείται, για να μεταδώσει τις θεμελιώδεις αρχές και μεθόδους διδασκαλίας των παιδιών σε όλα τα επίπεδα, άρα και σε αυτό της άθλησης, ώστε, εκτός των άλλων, να καλλιεργείται η ψυχή και το πνεύμα τους.
Επίσης, η Παιδαγωγός μας είναι υπεύθυνη ασφάλειας των μικρών αθλητών μας κατά την είσοδο και την έξοδό τους από τους χώρους της προπόνησης.

Εξάλλου, έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι μέσα στους στόχους μας είναι η σωστή ενασχόληση των αθλητών μας με τον χώρο του basketball, δηλαδή:
– Η ανάπτυξη των αξιών, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας, της κοινωνικοποίησης, αλλά να κάνουν τα παιδιά και νέες φιλίες.
– Να νιώσουν τα παιδιά τη χαρά της συμμετοχής σε ομαδικό άθλημα.
– Να μάθουν να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες του αθλήματος.