Την τρίτη νίκη του σε τέσσερις αγώνες πέτυχε το εφηβικό τμήμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς επικράτησε εκτός έδρας με 39-48 του αντίστοιχου τμήματος του Φ.Ο. Αριδαίας την Τρίτη07/11/17 στο κλειστό γυμναστήριο της Αριδαίας για τον δεύτερο όμιλο του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ήταν ένα πολύ κακό ποιοτικά παιχνίδι, με συνεχόμενα λάθη, χαμένα λει απ και σουτ κάτι που αποτυπώθηκε και στο πολύ χαμηλό τελικό σκορ. Οι παίκτες του Μέγα ξεκίνησαν πολύ νωθρά το παιχνίδι, χωρίς συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να φτάσουν στο καλάθι, ενώ και αμυντικά η διάθεσή τους ήταν σε χαμηλά επίπεδα. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 10-11, ενώ το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με το ημίχρονο να διαμορφώνεται στο 22-22. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες των Γιαννιτσών μπήκαν πιο δυνατά, παίζοντας καλύτερη άμυνα, και βρίσκοντας καλάθια στον αιφνιδιασμό δημιούργησαν μια μικρή διαφορά. Γρήγορα όμως η ομάδα της Αριδαίας αντέδρασε με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 32-36. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο οι νεαροί αθλητές του Μέγα έσφιξαν ακόμη περισσότερο την άμυνά τους με αποτέλεσμα να δεχτούν μόλις εφτά πόντους και να φτάσουν σε μια δύσκολη αλλά σημαντική νίκη με 39-48.

Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Μέγα είναι ο πρωτοπόρος Φίλιππος Βέροιας με το παιχνίδι να διεξάγεται στα Γιαννιτσά την Κυριακή 12/11/2017 στις 4 το απόγευμα.

Σε δηλώσεις τους, μετά το τέλος του αγώνα, οι προπονητές της ομάδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου Νίκος Κοτλέας και Χαριτίδης Χαράλαμπος επισήμαναν τα εξής:
«Αν και κερδίσαμε το παιχνίδι δεν το ευχαριστηθήκαμε καθόλου γιατί η απόδοσή μας ήταν κάτω του μετρίου. Η έλλειψη διάθεσης και συγκέντρωσης ήταν χαρακτηριστικά του παιχνιδιού μας σήμερα και μας οδήγησαν σε λάθη και βιαστικές επιλογές. Κρατάμε μόνο το αποτέλεσμα που μας διατηρεί στο κυνήγι των δυο πρώτων θέσεων του ομίλου. Τέλος ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Φ.Ο.Α. για την όμορφη φιλοξενία τους ».

Τα δεκάλεπτα:A΄ 10-11, Β΄ 22-22, Γ΄ 32-36, Δ΄ 39-48.

Γ.Α.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών (Κοτλέας – Χαριτίδης)
Μπάρπας 11, Πασσαλής, Σαρηπαλόγλου, Καραλής 2, Πάρδας 7, Μανωλέμης, Στόιτσης 18, Μανδράς 1, Καραπάνος, Κουβρούκης 4, Μπατζάκης 5

Φ.Ο. Αριδαίας(Αναστασιάδης Γ.)
Παυριανίδης, Κληντσάρης 2, Παυλίδης 2, Μπίνος 10(2), Τσαμτσίδης 10, Σιώπκας, Τόπκας, Ασβεστόπουλος, Πετρούδης 2, Βασιλόγλου 3(1), Ζέρζης 2, Αμπάρης 8(1)