” Ελεύθερον διατελεί και βέλτιστα πολιτευόμενον και δυνάμενον άρχειν πάντων, μιας τυγχάνον πολιτείας. ΗΤΟΙ το Ελληνικό γένος ζει ελεύθερα και διοικείται άριστα και θα μπορούσε να κυριαρχήσει, αν ήταν πολιτικά ενωμένο ” ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Γράφει ο Χρήστος Κ. Μακρίδης

Αναζητώντας μάταια το στίγμα της εθνικής ομοψυχίας στις απαντήσεις των πολιτικών κομμάτων, σε πλείστα όσα ερωτήματα σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αίφνης στο νου μου έρχονται τα λόγια του μεγάλου Έλληνα ποιητή, του Γ. ΣΕΦΕΡΗ, “Ελλάδα, η χώρα των παράλληλων μονολόγων”!
Αλήθεια, πόσες γενιές Ελλήνων και για πόσο ακόμη, θα πληρώνουν τον ακατανίκητο εγωισμό και τον πασίδηλο ερασιτεχνισμό των πρωταγωνιστών της κεντρικής πολιτικής σκηνής? Ήτοι την άσκηση μιας ανερμάτιστης εθνικής πολιτικής δίχως στόχευση και ουσιαστικό περιεχόμενο, αποτέλεσμα για την συνέχεια και την υποστήριξη των εθνικών μας θεμάτων, χάριν της εσωτερικής κατανάλωσης, των ψευδών εφήμερων εντυπώσεων, της ανόητης κι άγονης πολιτικής αντιπαράθεσης στο όνομα της αναζήτησης άλλοθι για λάθη και παραλείψεις του χθες?
Σε κάθε περίπτωση, διερωτώμαι, μέχρι πότε και για πόσο ακόμη?

*** Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός