Έφτασε επιτέλους η στιγμή για το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης να οργανώσει εξειδικευμένο Masterclass Σεμινάριο αποκλειστικά αφιερωμένο στη Σοκολάτα, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, 17:00 με 21:00, στις εγκαταστάσεις του Βαλαωρίτου 9.

Για όσους είναι λάτρεις της σοκολάτας κι επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στο αντικείμενο, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα μοναδικό σεμινάριο, το οποίο περιλαμβάνει:
Θεωρία

1) η ιστορία της σοκολάτας
2) είδη καρπών σοκολάτας
3) επεξεργασία σοκολάτας
4) στρώσιμο των ειδών σοκολάτας (θερμοκρασίες)

Πρακτική

1) σοκολατάκια bon bons σε διάφορες γεύσεις τριών ειδών
2) χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά σοκολάτας για κορμούς Χριστουγέννων
3) διάφορα διακοσμητικά Decor σοκολάτας για ποικιλία εδεσμάτων
4) τεχνικές σοκολάτας στρωσίματος και Decor στρωσίματος

Με εισηγητή τον καθηγητή του προγράμματος κατάρτισης Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής του ΚΔΒΜ ΑΛΦΑ ΕΠΙΛΟΓΗ Θεσσαλονίκης και καταξιωμένο Pastry Chef στο Sani Beach Resort, Υπεύθυνο Operation στο Ikos Resort, Γιάννη Γιάχο, επαγγελματίες, σπουδαστές και άτομα με κλίση στη Ζαχαροπλαστική, θα συμμετάσχουν σε ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της σοκολάτας μαθαίνοντας μυστικά, συνταγές και πρωτότυπες ιδέες διακόσμησής της. Στη Ζαχαροπλαστική είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει δημιουργικότητα και έμπνευση.

Το Σεμινάριο Σοκολάτας λοιπόν αποτελεί ένα εξειδικευμένο Masterclass που στοχεύει να δώσει έναν άλλον αέρα στις ζαχαροπλαστικές δημιουργίες επαγγελματιών του κλάδου.