Χαρακτηρίστηκε από το γραφείο Υπουργού σοβαρό σφάλμα του Δήμου Αλμωπίας η τελευταία ανανέωση συμβάσεων σε μη ανταποδοτικές υπηρεσίες. Προφανώς δεν μπορεί να γίνει νομοθέτηση για να καλύψει τα τυχόν σφάλματα και τις αμέλειες των Δήμων.

Οι συμβασιούχοι ( που έχουν απολυθεί και έχουν μείνει απλήρωτοι επί 4μηνο) ζήτησαν να ισχύσει και για Δήμους και Δημοτικές επιχειρήσεις η 18μηνη παράταση που δόθηκε για την καθαριότητα των Υπουργείων, Εποπτευόμενων Φορέων και Ανεξάρτητων Αρχών.
Το Υπουργείο μίλησε για παράνομη και καταχρηστική τακτική από μέρους κάποιων Δημάρχων ( συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αλμωπίας) με την συνεχή χρήση δίμηνων συμβάσεων χωρίς έλεγχο που γίνεται μόνο για την συντήρηση πελατειακών σχέσεων. Οι δίμηνες συμβάσεις, σύμφωνα με τον Νόμο, έχουν θεσμοθετηθεί για πολύ ακραίες και επείγουσες ανάγκες πρόσληψης και όχι για να γίνουν μόνιμο καθεστώς.
Να ζητηθούν από τον Δήμο 8μηνα ή 12μηνα μέσω ΑΣΕΠ αντί των πελατειακών διμήνων. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει την διαδικασία το προσεχές διάστημα.
Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα κατανόησης και το Υπουργείο δεσμεύτηκε να κάνει το καλύτερο δυνατόν μέσα στο πλαίσιο της σκληρής επιτροπείας που ακόμη διανύουμε.