Πρόσφατα ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση του Δήμου Σκύδρας από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 300.000,00€ για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις μεγάλες πλημμύρες.

Η παραπάνω χρηματοδότηση αποτελεί καρπό των άμεσων και δυναμικών πρωτοβουλιών, προσπαθειών και παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής Σκύδρας προς το Υπουργείο Εσωτερικών που κατανόησε το πρόβλημα κι ανταποκρίθηκε σχετικά προκειμένου ο Δήμος Σκύδρας ν ΄αντιμετωπίσει τις μεγάλες ζημιές και καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες πλημμύρες της 15ης και της 16ης Νοεμβρίου 2017.
Η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου βρέθηκε μαζί με τους συνεργάτες της από την πρώτη στιγμή στις πλημμυρισμένες και καταστρεμμένες περιοχές.
Ζήτησε την άμεση κήρυξη του Δήμου Σκύδρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επικοινώνησε με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Μάλιστα, το πρωί της 16ης Νοεμβρίου εξασφάλισε την προφορική διαβεβαίωση του κ. Υπουργού και των συνεργατών του για τη χρηματοδότηση, πλην όμως, δεν προέβη σε καμιά ανακοίνωση αναμένοντας την επίσημη, γραπτή ενημέρωση από το Υπουργείο, ώστε στη συνέχεια να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ωστόσο, η παρούσα ανακοίνωση πραγματοποιείται για την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών του Δήμου Σκύδρας.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Σκύδρας με παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής είχε χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν για τον ίδιο σκοπό με το ποσό των 375.000,00€ συνολικά.
Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου σημειώνοντας ότι δεν πρέπει κανείς να λαϊκίζει με τέτοια θέματα και για την απόδοση της πραγματικότητας ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη και τους συνεργάτες του για την κατανόηση του προβλήματος και για την άμεση ανταπόκριση και τη χρηματοδότηση του Δήμου Σκύδρας.