Είναι γνωστό ότι, γενικός σκοπός της Ιστορίας είναι η ανάπτυξη της ιστορικής σκέψης και της ιστορικής συνείδησης. Ότι η απώλεια της ιστορικής μνήμης και συνείδησης ενός λαού σήμερα, οδηγεί νομοτελειακά σε απώλεια της ιστορικής του ταυτότητας αύριο. Ότι η Ιστορία, όπως είπε ο Ρωμαίος ΚΙΚΕΡΩΝΑΣ, “είναι ο μάρτυρας των εποχών, η λαμπάδα της αλήθειας, η ζωή της μνήμης, ο δάσκαλος της ζωής, ο αγγελιοφόρος της αρχαιότητας”.
Έναντι λοιπόν όλων εκείνων που αδιαφορούν σήμερα για την ιστορική προοπτική της ελληνικής κοινωνίας, που δεν έχουν συνείδηση της ιστορικής πραγματικότητας, που παίζουν στα “ζάρια” το όνομα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” και διαπραγματεύονται δίκην χρηματιστηριακής μετοχής, φθηνού εμπορεύματος και ασήμαντου αντικειμένου την εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπειά μας, παραπέμπω στη ρήση του ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, ήτοι “Η ζωή είναι πόλεμος. Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η ΝΙΚΗ…. Πολέμα για τα ιδανικά σου, για τα Ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Πολέμα για τη μεγάλη ΕΛΛΑΔΑ”.
Λόγια επίκαιρα, αυθεντικά και διαχρονικά, διαποτισμένα από την αγάπη και την πίστη προς την Πατρίδα. Λόγια, που αναβλύζουν Ελλάδα, που συνεγείρουν τα πατριωτικά αισθήματα, ενώνουν τους Έλληνες, έξω από οποιεσδήποτε διαφορές. Λόγια, που ηχούν ως προτροπή για την ενίσχυση του εθνικού φρονήματος και της πατριωτικής συνείδησης, τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της προσφοράς και του χρέους προς την Πατρίδα!!!!!

*** Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός