Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ συζητά το μέλλον της Ευρώπης στην ολομέλεια του ΕΚ

Ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, θα είναι ο πρώτος ηγέτης της ΕΕ που θα συζητήσει το μέλλον της Ευρώπης με τους ευρωβουλευτές το πρωί της Τετάρτης.

Το ΕΚ συζητά τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου και το Brexit

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τρίτη το πρωί τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ που έλαβε χώρα στις 14-15 Δεκεμβρίου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τούσκ. Στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, η μετανάστευση, η αμυντική συνεργασία και η μεταρρύθμιση της ευρωζώνης.

Συζήτηση για τις προτεραιότητες της βουλγαρικής προεδρίας

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της προεδρίας του Συμβουλίου στην ολομέλεια του ΕΚ την Τετάρτη το πρωί.

Δέσμη μέτρων για την «καθαρή ενέργεια»: ψηφοφορία στο ΕΚ

Η κατανάλωση ενέργειας πρέπει να μειωθεί κατά 40% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 2005 και το μερίδιο της κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές πρέπει να αυξηθεί από 27% σε 35% βάσει των νομοθετικών προτάσεων που θα συζητηθούν στην ολομέλεια τη Δευτέρα.

Η ρωσική προπαγάνδα στην ΕΕ

Η επιρροή της ρωσικής προπαγάνδας στις χώρες της ΕΕ και οι εικαζόμενες προσπάθειές της να επηρεάσει τις εκλογές σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες μέσω της παραπληροφόρησης θα συζητηθούν στην ολομέλεια στα πλαίσια μιας επίκαιρης συζήτησης την Τετάρτη το απόγευμα.

Διαρθρωτικά ταμεία στην Ελλάδα: συζήτηση τη Δευτέρα το βράδυ στο Στρασβούργο

Το ΕΚ θα θέσει ερωτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τα έργα που έχουν έως σήμερα ολοκληρωθεί στην Ελλάδα μέσω της αυξημένης χρηματοδότησης από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία καθώς και τη συμβολή των ταμείων στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων: το ΕΚ ζητά βελτιώσεις

Η πρωτοβουλία για την απασχόληση των νέων έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην ΕΕ, αλλά θα μπορούσε να εφαρμοστεί καλύτερα. Αυτό πρόκειται να υποστηρίξει το ΕΚ σε ψήφισμά του που θα συζητηθεί την Τετάρτη και θα τεθεί σε ψηφοφορία την ερχόμενη Πέμπτη.

Προστασία των παιδιών σε διασυνοριακές οικογενειακές διαφορές

Ο νέος κανονισμός για την καλύτερη προστασία των παιδιών στις διασυνοριακές οικογενειακές διαφορές που σχετίζονται με περιπτώσεις διαζυγίων, επιμέλειας και απαγωγής παιδιών θα συζητηθεί στο ΕΚ την Τετάρτη και θα τεθεί σε ψηφοφορία την Πέμπτη