Για όλους εμάς, γηγενείς ή μη, που η τύχη το έφερε να γεννηθούμε στην ιερή γη της Ελληνικής Μακεδονίας, στον τόπο όπου το βασίλειο της αρχαίας Μακεδονίας άφησε το βαθύ αποτύπωμά του (Πέλλα, Μίεζα, Βεργίνα, Δίον) στην ιστορία, στον τόπο όπου άκμασαν μεγάλες μορφές που έγιναν σύμβολο του παγκόσμιου πολιτισμού και της παγκόσμιας ιστορίας και τέλος, γεννήθηκε, έζησε και μεγάλωσε ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο Γ΄, Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, αυτά τα μέρη είναι οικεία και συνυφασμένα με την παιδική μας ηλικία. Παραμένουν ανεξίτηλα χαραγμένα στο μυαλό μας, συμπυκνώνουν την ιστορική γνώση, την ιστορική αλήθεια και λειτουργούν στο διηνεκές ως φορείς ιστορικής μνήμης, ένα διαρκές ίχνος στον ιστορικό χωροχρόνο.

Κάθε επίσκεψη στους χώρους αυτούς με την ιδιαίτερη ιστορική αύρα, είναι για μας ευλογία, στιγμή έμπνευσης και περισσής υπερηφάνειας, επιδρά καταλυτικά στην ιστορική μας συνείδηση, δυναμώνει την εθνική μας μνήμη και ενισχύει την εθνική μας ταυτότητα.
Επειδή λοιπόν όλοι μετήλθαν της ελληνικής παιδείας, γνωρίζετε προφανώς την ύπαρξη της Σχολής του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, κάτω από την σημερινή Νάουσα, στους πρόποδες του Βερμίου, στην περιοχή της αρχαίας Μίεζας, το «Ιερό των Νυμφών» της αρχαίας Μακεδονίας. Ήτοι τη σχολή όπου ο 13χρονος Αλέξανδρος διδάχτηκε από τον μεγάλο και σοφό δάσκαλο του, στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ κι όχι κάποια ΣΛΑΒΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ, την τέχνη της λογικής και της επιστημονικής σκέψης. Τον χώρο που ο Αλέξανδρος μαζί με άλλους πρίγκιπες, διδάχτηκε γραμματική, ρητορική, μουσική, γεωμετρία, ιατρική και φιλοσοφία. Εκεί όπου με την καταλυτική συμβολή του Αριστοτέλη, έμαθε κατά τον Πλούταρχο, “να ζει με αξιοπρέπεια”, διαμόρφωσε τον χαρακτήρα του κι απόκτησε τις αρετές της ανδρείας, της αυτοκυριαρχίας, της δικαιοσύνης και του καθήκοντος.
Υπ΄αυτή την έννοια, παραμένει ανεξήγητη η στάση πολλών εξ΄υμών, που άθελα με το λόγο και την στάση σας, ενισχύετε τις ευφάνταστες θέσεις και τις θρασύτατες αιτιάσεις, την αδιαλλαξία και την στρατηγική κλιμάκωσης του παράλογου των Σκοπιανών, που ως μοναδικό στόχο έχουν, να ανάγουν τα φαιδρά και έωλα επιχειρήματά τους σε μείζονα εκδοχή της αυταπόδεικτης ιστορικής αλήθειας. Μάλιστα, για τον «ιερό αυτό σκοπό», ήτοι την πιστοποίηση από μέρους της χώρας μας, της εθνικής ταυτότητας των γειτόνων μας με το όνομα “Μακεδονία” και την συνακόλουθη είσοδο αυτών στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, θυσιάζετε την συνοχή της κοινωνίας και διχάζετε τον ελληνικό λαό. Δρώντας, δυστυχώς, υπό το βάρος των ποικίλλων κινήτρων της δυσερμήνευτης συμπεριφοράς σας, η εικόνα των λόγων σας κατέστη για όλους όσους διαθέτουν στοιχειώδη μνήμη και πατριωτική συνείδηση, συνώνυμος ενός ανεύθυνου, επικίνδυνου, υστερόβουλου, καιροσκοπικού πολιτικού λόγου.
Με αυτό λοιπόν το οδυνηρό συναίσθημα, ήτοι της από μέρους σας εγκατάλειψης της υπεράσπισης του ονόματος της Μακεδονίας, εμείς αγαπητοί εκπρόσωποι της εθνικής αντιπροσωπείας, συνεχίζουμε να διακηρύττουμε την πίστη μας στην ελληνικότητα της Μακεδονίας. Δεν χρειάσθηκε να “παλέψουμε” με την συνείδηση μας, ούτε να αναμετρηθούμε με τις ιδέες μας, πολλώ δε μάλλον να κρυφτούμε πίσω από αριθμούς. Επιλέξαμε από πολλού κοίτη, επιχειρήματα και ιδέες που παραπέμπουν στην Ελλάδα, την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, το δίκιο και την ιστορία. Σύμμαχος μας η συντριπτική πλειοψηφία του κυρίαρχου ελληνικού λαού, που στις 4/2/18 στην Αθήνα, θα φωνάξει παρών στο προσκλητήριο της δημοκρατικής, πατριωτικής συνείδησης του, κόντρα στη θέληση των εθελόδουλων πολιτικών και των αφεντικών τους και θα διατρανώσει μαζικά την πίστη του στην ελληνικότητα της Μακεδονίας!!!!!!!!

*** Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός