Ο Τσίπρας φοβήθηκε το Σύριζα και με μπαλώματα προσπάθησε να κλείσει τις τρύπες στην κυβέρνησή του που πλέον μπάζει “νερά” και οδεύει σαν καρυδότσουφλο στα βράχια.
Διαπιστώνοντας τον κίνδυνο να αρχίσουν να εμφανίζονται δημοσίως οι ρωγμές που εμφυλοχωρούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να υποταχθεί και να συμβιβαστεί με στόχο να δώσει φιλί ζωής στην κυβέρνησή του.

Οι επιλογές των κ. Δραγασάκη και Κουβέλη έγιναν με γνώμονα να μην ανοίξουν στόματα ενώ και οι επιλογές στις θέσεις των υφυπουργών αναδεικνύουν τη ισορροπία τρόμου που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Ο ανασχηματισμός πάει βαθιά στο παρελθόν και δεν δίνει φρεσκάδα ή έστω ένα θετικό ίχνος για την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Το μήνυμα που εκπέμπεται με την τοποθέτηση Δραγασάκη στην θέση του υπουργού Οικονομίας είναι πως η κυβέρνηση αντί για την επιθετική φυγή προς τα εμπρός επιλέγει την συντηρητική πορεία με στόχο να διατηρηθεί η επετηρίδα στο εσωτερικό του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως είναι δέσμιος των ισορροπιών στο κόμμα και πως προσπαθεί να παρατείνει όσο μπορεί περισσότερο την παραμονή του κόμματος στην εξουσία.
Ο Φώτης Κουβέλης, από υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και τις δεσμεύσεις Τσίπρα απέναντί του κατέληξε υφιστάμενος του Π. Καμμένου στο Υπουργείο Άμυνας, “λες και εκλιπαρούσε για μια θέση” για να μπει στην κυβέρνηση της ξεφτισμένης Αριστεράς. “Τι σχέση μπορεί να έχει ο πράος και άχρωμος κ. Φώτης με τον οξύ Καμμένο;”. Εκτός και εάν τον έβαλαν εκεί για να μαζεύει τον υπουργό Άμυνας, ως γκαουλάιτερ, όπως λένε έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη.
Από το πολυδιαφημισμένο ζεύγος του επιδόματος ενοικίου για την οικονομική ανάπτυξη και την επιθετική αντιμετώπιση της ανεργίας το πρωθυπουργικό επιτελείο κατέφυγε σε εμβαλωματικές λύσεις.
Υφυπουργός με αρμοδιότητα την ανεργία ορίστηκε ο μέχρι πρότινος Ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Αθ. Ηλιόπουλος. Η μόνη σχέση του με το χώρο της εργασίας φαίνεται να είναι η θητεία του στο υπουργείο καθώς οι σπουδές του εστιάζουν στην Ιστορία και την Πολιτική Επιστήμη. Όμως, πιο σημαντική περγαμηνή είναι η θητεία του ως γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του Συνασπισμού.
Προβλήματα θα έχουν και οι ΑΝΕΛ καθώς πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια να υπουργοποιηθούν πολλά στελέχη τους.
Ο πολύφερνος γιατρός Παπαχριστόπουλος έχασε και αυτή τη φορά την ευκαιρία την -τελευταία(;)- να υπουργοποιηθεί και όσοι γνωρίζουν τις ισορροπίες στο εσωτερικό του κυβερνητικού εταίρου του κ. Τσίπρα θεωρούν πως θα δημιουργηθούν πολλές τριβές.