Στις καθημερινές συζητήσεις στα πολιτικά στέκια της πόλης ένα είναι το ζητούμενο. Ποιος, ποιοί , τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει στην πόλη στον δήμο προκειμένου να προχωρήσει με γοργά βήματα στην αγροτική, τουριστική, οικονομική ανάπτυξη.

Το άγχος για τους νέους αλλά και για μας τους γονείς που βλέπουμε τα παιδιά μας να εγκαταλείπουν τις εστίες ενός πραγματικά ευλογημένου τόπου, είναι ανυπέρβλητο.
Φυσικά η ανάπτυξη δεν θα έρθει από μόνη της, άνθρωποι θα την φέρουν, άνθρωποι που ονειρεύονται και επιθυμούν να δουν τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα, άνθρωποι που επιθυμούν να δουν την πόλη να αναπνέει να ξεφεύγει από την μιζέρια και την εσωστρέφεια, άνθρωποι νέοι στα τοπικά πολιτικά δρώμενα που πιάνουν τον παλμό της κοινωνίας και επιθυμούν να δημιουργήσουν, με προοπτική και σχέδιο για το μέλλον.
Σε αυτή την κοινή προσπάθεια δήλωσα παρόν από την πρώτη στιγμή κόντρα σε συντηρητικές δυνάμεις που υποσχέθηκαν αλλαγή, αλλά δεν μπόρεσαν να την φέρουν, αφού στην ουσία δεν την πίστευαν και ερχόταν σε κόντρα στα συμφέροντα που επιθυμούν να εκπροσωπούν.
Οι πολίτες κουράστηκαν δεν αντέχουν πλέον την μιζέρια δεν επιθυμούν να είναι στο ίδιο έργο θεατές.
Συγκεκριμένα με ποια λογική η χρηματοδότηση για μεταφορά του σταδίου γίνεται χρηματοδότηση για αθλητικές εγκαταστάσεις; Με ποια λογική πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων μια ολοκληρωμένη μελέτη για την κατασκευή του σταδίου ενώ ταυτόχρονα ακριβοπληρώνουμε συμβουλές που φαίνεται ότι έχουν σαν στόχο να συρρικνώσουν να μικρύνουν τον αρχικό σχεδιασμό. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου οδηγεί στις καλένδες την δημιουργία ενός αξιοζήλευτου σταδίου, στολίδι για την πρωτεύουσα πόλη, αφού πλέον οδηγούμαστε στην χρηματοδότηση και δημιουργία ενός απλού γηπέδου, κλειστού γυμναστηρίου, γηπέδων αντισφαίρισης (τένις), προπονητηρίου ορεινού ποδηλάτου (mountain bike) κλπ.
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η πολιτική διοίκηση του δήμου θέτει χαμηλά τον πήχη. Ο Δήμος έχει ανάγκη από αθλητικά έργα που θα τον καταστήσουν πρωταγωνιστή στον τουριστικό αθλητισμό. Ο δήμος έχει ανάγκη να φιλοξενήσει πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες. Όχι άλλα πασαλείμματα ας μην ξεχνάμε ότι προηγούμενες επιλογές έχουν ως αποτέλεσμα η πόλη να διαθέτει δημοτική πισίνα και όχι κολυμβητήριο αφού η 25αρα πισίνα δεν δύναται να φιλοξενήσει κολυμβητικούς αγώνες, αλλά και να προσφέρει αγωνιστική κολύμβηση στους πολίτες της πόλης. Επίσης το κλειστό γυμναστήριο είναι πολύ μικρό για να φιλοξενήσει αγώνες επιπέδου ενώ η συνεχής παρουσία της ομάδας χειροσφαίρισης του Αερωπού στην Α1 μπορεί να αποτελέσει βάση για να αποκτήσει η πόλη ένα πραγματικό αθλητικό παλατάκι.
Για να γεννηθεί όμως το νέο πρέπει να ανατραπεί το παλιό, οι λογικές του, αλλά και οι εκφραστές του που οδήγησαν την πόλη σε αθλητικά και πολιτιστικά αδιέξοδα. Οι αποφάσεις που παίρνονται, και θα υλοποιηθούν στα επόμενα χρόνια είναι σημαντικές και κρίσιμες που θα καθορίσουν την δομή, το μέλλον, την όψη της πόλης. Τα περιθώρια ουσιώδης αλλαγής της πορείας της πόλης λιγοστεύουν , ουδείς δεν πρέπει να απέχει από αυτή την κοινή προσπάθεια που ήδη έχει ξεκινήσει. Στις επόμενες δημοτικές εκλογές η πόλη θα πρέπει να απαντήσει αλλά και να κριθεί από την ιστορία απαντώντας σε ένα και μοναδικό ερώτημα με την συντήρηση ή με την πρόοδο και την ανάπτυξη.
Από μηχανής θεούς μη περιμένετε. Αν όχι εμείς, αν όχι εσύ και γω, τότε ποιοι;
ΣΙΩΝΗΣ ΤΑΣΟΣ