Σφίγγει ο δικαστικός κλοιός γύρω από 13 στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως αυτά κατονομάζονται στο από 2-1-2018, συμπληρωματικό υπόμνημα του Προέδρου της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), Βασίλη Αναστασόπουλου, σχετικά με το κακούργημα της πλαστογραφίας, επειδή είχαν προσκομίσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) παραποιημένο χάρτη, ο οποίος απεικόνιζε ψευδώς το Μικρό Καβούρι (Αστέρα Βουλιαγμένης) να περικλείεται με πράσινη ρυμοτομική γραμμή.

Αυτό είχε σαν συνέπεια να παραπλανηθεί το ΣτΕ και να οδηγηθεί σε εσφαλμένες αποφάσεις, έχοντας σαν δεδομένο ότι η περιοχή, αφού περικλείεται από την πράσινη ρυμοτομική γραμμή, ότι είναι εντός σχεδίου πόλεως, ενώ, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τέτοια γραμμή και επομένως η περιοχή βρίσκεται εκτός σχεδίου.
Τα παραπάνω αποδεικνύει το από 11-3-1981, ακριβές αντίγραφο, του έγχρωμου σχεδιαγράμματος του γνήσιου Ρυμοτομικού Σχεδίου Βουλιαγμένης, που συνόδευε το τότε Βασιλικό Διάταγμα (ΦΕΚ 229/Α1955), που έχουμε, ήδη, επισυνάψει, στην από 16-10-2017, αίτηση – υπόμνημά μας, προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κυρία Ξένη Δημητρίου και στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος του Αρείου Πάγου, Κύριο Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος είναι και εποπτεύων της Δικογραφίας.
Με το τέχνασμα αυτό, της ψευδούς δηλαδή απεικόνισης της περιοχής, σαν εντός σχεδίου “κατόρθωσαν” το εν λόγω Δημόσιο Δάσος, που ο δασικός του χαρακτήρας δεν έχει αλλάξει έως σήμερα, να μην προστατεύεται από το Δασαρχείο Πειραιά και επομένως να μπορεί να οικοπεδοποιηθεί και να πουληθεί, οριστικά, όπως και έγινε, στους ξένους επενδυτές, κάτι που ρητά απαγορεύεται από την αυστηρότατη Δασική Νομοθεσία.
Αρμόδιος Εισαγγελέας για την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων εναντίον των 13 αυτών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, γι’ αυτή την κακουργηματική πράξη είναι ο κ. Νικόλαος Αντωναράκος, ο οποίος έχει στην διάθεσή του τον πλήρη φάκελο της Δικογραφίας, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης από τον 19ο Πταισματοδίκη, στον οποίο ο ίδιος είχε δώσει τη σχετική εντολή και απομένει η τελική απόφαση του Εισαγγελέα.
Ο Κύριος Αντωναράκος χειρίζεται και το δεύτερο σκέλος αυτής της Δικογραφίας, που αφορά την απόκρυψη του Δημόσιου Δασικού χαρακτήρα της επίδικης έκτασης από Διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Δασάρχες Πειραιά και είχε καλέσει για μάρτυρα, κατόπιν προτάσεώς μας, τον πρώην Γενικό Διευθυντή Δασών, Ελευθέριο Φραγκιουδάκη, που κατέθεσε ότι ο Αστέρας αδιαμφισβήτητα είναι Δημόσιο Δάσος, τονίζοντας ότι η πώληση στηρίχτηκε σε ανυπόστατους και εικονικούς τίτλους ιδιοκτησίας και επομένως είναι πράξη νομικά ανίσχυρη.
Στην Δικογραφία επίσης υπάρχει το από 30-11-2016 Δελτίο Τύπου της ΟΚΕ όπου δημοσιοποιείται, για πρώτη φορά, η Δήλωση Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΑΔΑ), για τη συγκεκριμένη έκταση των 436,20 στρεμμάτων, για το Δημόσιο Δάσος, του Αστέρα Βουλιαγμένης, η οποία αποδεικνύει ότι ανήκει, κατά πλήρη κυριότητα, στο Ελληνικό Κράτος.
Απ’ τη μια λοιπόν η Κυβέρνηση προχωράει την πώληση και απ’ την άλλη η ΑΔΑ, η οποία αποτελεί κυβερνητικό όργανο, που η ίδια η Κυβέρνηση διόρισε, με την πιο πάνω Δήλωση Ιδιοκτησίας, απορρίπτει την πώληση, κάτι που δείχνει ολοφάνερα ότι υφίσταται πρόβλημα στην όλη υπόθεση και άρα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.
Όμως ο κ. Αντωναράκος παρ’ όλα τα παραπάνω στοιχεία, που αποδεικνύουν, κατά την ταπεινή μας άποψη, κραυγαλέα, ότι η έκταση είναι, όντως, Δημόσιο Δάσος, με την από 29-1-2018 διατακτική του, ζητάει, για τρίτη φορά, να μπει η υπόθεση στο αρχείο.
Το τραγελαφικό απ’ όλη αυτή την παράνομη αγοραπωλησία είναι ότι τα χρήματα δεν κατέληξαν στα ταμεία του κράτους, για την ελάφρυνση του Δημόσιου χρέους αλλά κατατέθηκαν επί ζημία του Δημοσίου, σύμφωνα με τον κ. Φραγκιουδάκη, μέσω άκυρων συμβολαίων, κατά κύριο λόγο, στην Εθνική Τράπεζα, η οποία είναι πλέον ιδιωτικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.
Η επιτρεπτή διαδικασία για τον Αστέρα θα ήταν μόνο η παραχώρηση, για μεγάλο χρονικό διάστημα της έκτασης, κάτι που θα απέφερε περίπου το ίδιο χρηματικό ποσό στο Δημόσιο, με την οριστική αγοραπωλησία, ενώ με την παραχώρηση, η έκταση θα επέστρεφε σε εύλογο χρονικό διάστημα στο Ελληνικό Δημόσιο και θα μπορούσε και πάλι να αξιοποιηθεί.
Σε δήλωση του, ο Πρόεδρος της ΟΚΕ, Β. Αναστασόπουλος επισημαίνει ότι “θα ήταν ευτύχημα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Κυρία Ξένη Δημητρίου, μέσα στην δίνη των πολλαπλών καθηκόντων της, να επιληφθεί η ίδια, προσωπικά, το θέμα, λόγω της προφανούς σοβαρότητας του, δεδομένου ότι έχουν τεκμηριωθεί, κατά την άποψή μας, τα στοιχεία εκείνα που καταδεικνύουν ότι ο Αστέρας είναι Δημόσιο Δάσος”.