Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε σήμερα 1-7-2018 την Άνω Κορυφή το αγρόκτημα της οποίας στο σύνολό του επλήγη αρχικά από χαλαζόπτωση και στη συνέχεια από έντονες βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή της καλλιέργειας του κερασιού που αποτελεί μονοκαλλιέργεια, σε μια χρονιά που ο όγκος της παραγωγής ήταν ιδιαίτερα αυξημένος και το 90% της συγκομιδής παραμένει ακόμη ασυγκόμιστο πάνω στα δέντρα.


Στη συνέχεια η κ. Τζάκρη επισκέφτηκε το Άνω Λουτράκι και συγκεκριμένα καλλιέργειες κερασιού στην περιοχή οι οποίες επλήγησαν αρχικά από χαλαζόπτωση και στη συνέχεια από σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τους.
Το γεγονός της καταστροφής της καλλιέργειας του κερασιού έχει φέρει τους κατοίκους των δύο οικισμών σε απόγνωση διότι λίγο πριν την έναρξη του μεγάλου όγκου της συγκομιδής είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να χάνονται και τις οικογένειές τους να μένουν χωρίς εισόδημα από τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, ενώ οι καλλιεργητικές δαπάνες έχουν ήδη γίνει.
Η κ. Τζάκρη αντιλαμβανόμενη τη σημασία που έχουν για τους κατοίκους των δύο οικισμών οι φετινές αποζημιώσεις, οι οποίες ουσιαστικά θα αποτελέσουν και το μοναδικό τους εισόδημα, βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ, που ανταποκρίθηκε άμεσα καθώς τόσο στην Άνω Κορυφή όσο και στο Άνω Λουτράκι οι γεωπόνοι – εκτιμητές έχουν ολοκληρώσει ήδη έξι (6) ημέρες εκτιμήσεων των ζημιών, οι οποίες εκτιμούνται ως πολύ μεγάλες και το εκτιμητικό έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα και θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα, ώστε όλη η διαδικασία των εκτιμήσεων, της σύνταξης των πορισμάτων και της καταβολής των αποζημιώσεων να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την διαδικασία και θα ενημερώνει συνεχώς τους κατοίκους μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων.