Εντυπωσιακή ήταν η έναρξη της 4ης Εμποροπανήγυρης Σκύδρας 2018 που άνοιξε αυλαία την Τετάρτη 22 Αυγούστου. Η άρτια προετοιμασία, διοργάνωση και ο συντονισμός, τα πολυθεματικά περίπτερα, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις κι η αθρόα προσέλευση προσκεκλημένων, επισκεπτών και κατοίκων του Δήμου Σκύδρας κι ευρύτερα ήταν τα χαρακτηριστικά της πρώτης ημέρας που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία προδιαγράφοντας την ανάλογη συνέχεια μέχρι την ολοκλήρωσή της, την Τρίτη 28 Αυγούστου.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιωήλ και τη σεβαστή του συνοδεία.
Ακολούθησε ο χαιρετισμός – ομιλία της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου (σημ.: η ομιλία επισυνάπτεται στο τέλος του Δελτίου Τύπου). Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Σκύδρας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και επακολούθησε η περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο.


Ας σημειωθεί ότι η έναρξη της Εμποροπανήγυρης συνοδεύτηκε από τις αισθαντικές μελωδίες της Δημοτικής Φιλαρμονικής.
Την τελετή έναρξης της Εμποροπανήγυρης τίμησαν με την παρουσία τους μαζί με τους πολλούς συμπολίτες μας κι επισκέπτες οι Βουλευτές του Νομού μας: Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώργος Καρασμάνης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη και Πέτρος Ζέρζης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Σύμβουλοι Κοινοτήτων, ο πρώην Βουλευτής Ιορδάνης Τζαμτζής, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, του πολιτιστικού κι αθλητικού τομέα, πολιτευτές, και στελέχη της δημόσιας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με την ευλογία και τη χάρη του Μεγαλοδύναμου Θεού αξιωθήκαμε και φέτος να βρισκόμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε, να περιηγηθούμε και να γνωρίσουμε τους πολυθεματικούς εκθεσιακούς χώρους, ν΄αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις προσφορές, ν΄απολαύσουμε παραδοσιακές συνταγές κι εδέσματα, να ψυχαγωγηθούμε στο ανοιχτό περιβάλλον, να συμμετάσχουμε και να χαρούμε τις ποικίλες εκδηλώσεις που πλουσιοπάροχα μας προσφέρει η 4η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας 2018, από σήμερα και μέχρι την Τρίτη 28 Αυγούστου.

Σεβασμιότατε, σεβαστοί πατέρες, κυρία και κύριοι βουλευτές, στρατηγέ, συνάδερφοι δήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, αστυνομικέ υποδιευθυντή, πρώην δήμαρχοι και πρόεδροι Σκύδρας, διοικητή του ΑΤ Σκύδρας, υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Έδεσσας, κυρίες και κύριοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, φίλες και φίλοι,

σας καλωσορίζουμε στην 4η εμποροπανήγυρη Σκύδρας και σας ευχαριστούμε από καρδιάς, που μας τιμάτε και φέτος με την παρουσία και τη συμμετοχή σας.

Η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας έχει ήδη στο ενεργητικό της μια επιτυχημένη διαδρομή τριών περιόδων και σήμερα βρίσκεται στο ξεκίνημα της 4ης κατά σειρά.

Όπως έχω πει κι άλλες φορές, η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάληψης και θέσπισης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής σημαντικών πρωτοβουλιών τόνωσης της ενδογενούς ανάπτυξης και της ενδυνάμωσης του κοινωνικού, πολιτιστικού και παραγωγικού ιστού μέσα, δυστυχώς, στα περιορισμένα όρια των χρηματοδοτήσεων, του προσωπικού, του εξοπλισμού και των αρμοδιοτήτων που έχει στη διάθεσή της.

Βασικό ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η βελτίωση της οικονομίας, η δίκαιη και ανθρώπινη ανάπτυξη. Και ναι μεν μπορεί συμβολικά η χώρα μας να βγήκε χθες από τα μνημόνια, πλην όμως
ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς κι ανηφορικός με την ανεργία ν΄αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα.

Οι παρεμβάσεις των θεσμών μέσω της εποπτείας και της επιτροπείας θα συνεχιστούν για πολλά χρόνια.
Ας μην ξεχνάμε όμως, φίλοι μου, ότι εμείς οι Έλληνες και δη οι Μακεδόνες, είμαστε κληρονόμοι αλλά και κληροδότες μια μακραίωνης ιστορίας δημοκρατίας, ορθοδοξίας, πολιτισμού, ηθικών αξιών και ηρωικών πράξεων και είμαστε υποχρεωμένοι να τιμήσουμε και να τηρήσουμε αυτό το πλούσιο ιστορικό παρελθόν.

Ν΄αντέξουμε τις δοκιμασίες, να περάσουμε την κοιλάδα των δακρύων και της ταπείνωσης με πίστη, μ΄εθνική ενότητα κι ομοψυχία, με πατριωτική υπερηφάνεια, με κοινωνική δικαιοσύνη κι αξιοπρέπεια.

Έτσι και εμείς ως Δημοτική Αρχή, δεν κρυφτήκαμε πίσω από την κρίση, αλλά συνεχίσαμε να πράττουμε
με το παραπάνω το καθήκον μας για την ικανοποίηση και την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των συμπολιτών μας, λειτουργώντας με απόλυτη εντιμότητα, χρηστή διοίκηση και διαχείριση.

Αποκλειστικός σκοπός κι αποστολή μας ήταν και είναι η υλοποίηση των οραμάτων και των φιλοδοξιών της κοινωνίας και των συμπολιτών μας κι όχι η ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών και υπολογισμών.

Ενσωματώνουμε την περιβαλλοντική διάσταση και προστασία, έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε το τραγικό γεγονός που συγκλόνισε τη χώρα μας και δεν είναι άλλο από τον πύρινο όλεθρο της Αττικής.

Και μπορεί το καλοκαίρι να φτάνει στο τέλος του, όμως ενόψει της φθινοπωρινής-χειμερινής περιόδου, πρέπει να προετοιμαστούμε ανάλογα, με έργα και παρεμβάσεις αντιπλημμυρικού χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα στην τάφρο 66, για την οποία διεκδικούμε επίμονα και πιεστικά, τον καθαρισμό και συντήρησή της από την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει.

Και βέβαια οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μας που με μεγάλη προθυμία κι ανθρωπιά κινήθηκαν άμεσα κι αμέσως για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, ρούχα, τρόφιμα, νερό, φάρμακα και αίμα στους συνανθρώπους μας της Αττικής.

Να ευχαριστήσω ταυτόχρονα τους συναδέλφους μου αιρετούς στο Δημοτικό μας Συμβούλιο για την ομόφωνη απόφαση της οικονομικής ενίσχυσης των τριών πυρόπληκτων Δήμων της Αττικής.

Να εκφράσουμε κι απ΄εδώ όλοι μαζί τη μεγάλη μας λύπη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια των συνανθρώπων μας με τη διαβεβαίωση ότι θα σταθούμε και στη συνέχεια, δίπλα σ΄όσους δοκιμάζονται.

Συνεχίζοντας όμως την αναφορά μου στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, θέλω να τονίσω ότι:

– στηρίζουμε και εμβαθύνουμε τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των κοινωνικών, επαγγελματικών, εκπαιδευτικών, πολιτιστικών , αθλητικών συλλόγων, σωματείων και εθελοντικών οργανώσεων.

-Υιοθετούμε καλές πρακτικές.

-Έχουμε ανοιχτούς τους ορίζοντες συνεργασίας μ΄όλους τους φορείς για να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για το σύνολο των συμπολιτών μας.

-Διεκδικούμε με τις υπάρχουσες δυνάμεις μας σε εγρήγορση, έγκαιρα, συστηματικά κι αποτελεσματικά ό,τι δικαιωματικά μας πρέπει και μας ανήκει σ΄εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σεβασμιότατε ,κυρίες και κύριοι.

Ο Αρχαίος Έλληνας ιστορικός Ξενοφώντας στην πραγματεία του με τον τίτλο «Οικονομικός» αναφέρει δια στόματος του μεγάλου φιλοσόφου Σωκράτη, μεταξύ των άλλων, ότι η γεωργία είναι των άλλων τεχνών μητέρα και τροφός. Διότι, αν η γεωργία πάει καλά, καλά πηγαίνουν και οι άλλες τέχνες, αντίθετα όπου η γη κατ΄ανάγκην μείνει χέρσα, εκεί σχεδόν σβήνουν κι όλες οι άλλες τέχνες, στεριανές και θαλασσινές.

Σχεδόν δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά όλα τα παραπάνω ακούγονται σύγχρονα, επίκαιρα και προφητικά.

Η γεωργία, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη βάση της τοπικής και εθνικής μας οικονομίας.

Ο τόπος μας αναπτύχθηκε και προόδευσε χάρη στη γεωργία, και συγκεκριμένα στις δενδροκαλλιέργειες, με κυρίαρχη τη ροδακινοκαλλιέργεια.

Οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες , το μεράκι κι ο ιδρώτας των αγροτών μας για τη γη και τα προϊόντα της, οι συμβουλές και οι οδηγίες των γεωπόνων μας, είχαν σαν αποτέλεσμα το ροδάκινο της Σκύδρας ν΄αποκτήσει σύντομα τη φήμη ενός ποιοτικού προϊόντος που κατέκλυζε τις αγορές και εισκόμισε στους αγρότες υψηλό εισόδημα και στη χώρα μας σημαντικότατο συνάλλαγμα.

Πέρα όμως από τη νωπή μορφή του, ιδρύθηκαν πολλές και μεγάλες βιομηχανίες επεξεργασίας του ροδάκινου που χάρη στις ικανότητες των ιδιοκτητών τους και το άξιο εργατικό δυναμικό της περιοχής έδωσαν περαιτέρω ώθηση στο προϊόν και συνέβαλλαν ακόμη περισσότερο στην άνοδο του τόπου μας.

Άλλωστε το περίπτερο που κοσμεί την εμποροπανήγυρή μας με τα νωπά και μεταποιητικά προϊόντα που παράγονται στον τόπο μας, αποδεικνύει περίτρανα ότι η Σκύδρα είναι η πόλη του εμπορίου, των εξαγωγών, της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια η κατάσταση με το ροδάκινο είναι πλέον προβληματική κι ανησυχητική.

Απαιτούνται άμεσα και δραστικά μέτρα τα οποία θα πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατό αφού υπάρξει διάλογος και συμφωνία απ΄όλους τους συναρμόδιους κι εμπλεκόμενους φορείς.

Δεν έχει νόημα να ξανασυζητάμε τα προβλήματα εν μέσω της συγκομιδής και της παραγωγικής περιόδου και στη συνέχεια να μένουμε άπραγοι.

Χρειάζεται να καταλήξουμε σε άμεσες και εφαρμοστέες λύσεις που θα σέβονται τον κόπο του αγρότη, θα του εξασφαλίζουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα και θα προσφέρουν στις βιομηχανίες μας τη δυνατότητα να λειτουργούν απρόσκοπτα, μεταποιώντας και πουλώντας ανταγωνιστικά προϊόντα. Το κοινό συμφέρον απαιτεί συνέργειες και συνεργασίες πριν είναι αργά.

Δεν θα το θεωρήσω περιττό να επαναλάβω την εγρήγορση όλων μας και κυρίως των Βουλευτών μας, της Αντιπεριφέρειας Πέλλας και του Επιμελητηρίου, για τη διατήρηση του Τελωνείου και του Χημείου στον τόπο μας που δεν ιδρύθηκαν κι εγκαταστάθηκαν εδώ τυχαία ή χαριστικά, αλλά επειδή οι συγκεκριμένες παραγωγικές, οικονομικές και λειτουργικές ανάγκες το έχουν επιβάλλει.

Θα τονίσω για ακόμη μία φορά, ότι κάθε στέρηση υπηρεσιών από τον τόπο μας θα σημάνει την καταστροφή και την απαξίωσή του κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε για κανένα λόγο, αντίθετα επιβάλλεται ν΄απαιτήσουμε συντονισμένα και συλλογικά την κατασκευή όλων των μεγάλων οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων ώστε ν΄αρθεί η συγκοινωνιακή απομόνωση της Πέλλας, του Νομού μας, που τι ειρωνεία απ΄αυτόν διέρχονταν η ιστορική Εγνατία οδός και βρίσκεται μερικά μόλις χιλιόμετρα μακριά από το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη.

Ας υπενθυμίσουμε ότι η αποκοπή του Νομού μας από τα μεγάλα οδικά δίκτυα είναι το δήθεν επιχείρημα όσων σκέφτονται την μεταφορά ή κατάργηση του Τελωνείου Σκύδρας και του Χημείου μέσα από την καρδιά της καλλιέργειας, της παραγωγικής και μεταποιητικής διαδρομής του ροδάκινου.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Ως δημοτική αρχή, δεν πτοούμαστε από τις δυσκολίες των καιρών, δεν παραιτούμαστε, αντίθετα αγωνιζόμαστε μέσα σ ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον και με τη δέουσα προετοιμασία, διεκδικούμε με γνώσεις, τόλμη και θάρρος προγράμματα, χρήματα, δράσεις και καταφέραμε να πράξουμε πολλά, εκτελώντας έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σ όλους τους τομείς.

Κοιτάμε μπροστά, οδηγούμε τον τόπο μας μπροστά, τον τόπο που αγαπάμε, τον τόπο που υπηρετούμε κάνοντας ό,τι απαιτείται για την πρόοδο και ευημερία του.

Έτσι, ενδεικτικά και μόνο θα αναφέρω ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μας:

-Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα της γεωργίας, μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου μας ασφαλτοστρώνουμε αγροτικούς δρόμους και φυσικά πραγματοποιούμε διανοίξεις και χαλικοστρώσεις. Ο αρχικός προϋπολογισμός των έργων αυτών ανήλθε περίπου στα 3.000.000 ευρώ.

– Ασφαλτοστρώσαμε δημοτικές οδούς στην πόλη της Σκύδρας ( 2ο δημοτικό σχολείο, κουντουριώτου, Μάρκου Μπότσαρη, στην περιοχή της λαϊκής αγοράς, πίσω από το γήπεδο Σκύδρας, στην Μινωϊδη, στην Τ.Κ. Ριζού και στις τοπικές κοινότητες του πρώην δήμου Μενηϊδος (Λιθαριά, Μάνδαλο, Άνυδρο, Καλή, Προφήτη Ηλία), ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν δύο μεγάλες εργολαβίες ασφαλτοστρώσεων πάλι στην πόλη της Σκύδρας (στο Ντεκοβίλ, πίσω από το γήπεδο πάλι, στις εισόδους της Σκύδρας, επί της 24ης Ιουλίου και επί της Παύλου Μελά, όπου θα αντικαταστήσουμε τη φθαρμένη άσφαλτο, σε Πλεύρωμα, Σεβαστειανά κ.ά), αρχικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ περίπου και ετοιμάζουμε και 3η εργολαβία ασφαλτοστρώσεων δημοτικών οδών.

-Κατασκευάσαμε αντιπλημμυρικά έργα σε Μάνδαλο, Άνυδρο, Καλή, Προφήτη Ηλία, Ριζό και Σκύδρα, αρχικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ περίπου.

-Κατασκευάσαμε σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα και γεωτρήσεις, συντηρήσαμε και επισκευάσαμε τις υπάρχουσες, έργα αρχικού προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ περίπου.

-Υλοποιούμε επίσης ένα πολύ μεγάλο έργο που αφορά τις κατεδαφίσεις παλιών υδατόπυργων και την κατασκευή σύγχρονων υδατοδεξαμενών-θαλάμων και συστημάτων ύδρευσης, που διασφαλίζουν την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού, στις Τ.Κ. Λιποχωρίου, Άσπρου, Δάφνης, Μανδάλου, Ανύδρου, αρχικού προϋπολογισμού 1.217.000 ευρώ περίπου, ακολουθεί η δημοπράτηση της κατασκευής νέων σύγχρονων υδατοδεξαμενών-θαλάμων ύδρευσης στις ΤΚ. Καλυβίων και Ριζού, αρχικού προϋπολογισμού 585.000 ευρώ, ενώ υποβάλλαμε και άλλο αίτημα για την κατεδάφιση του παλιού υδατόπυργου Καλλίπολης και την κατασκευή νέας σύγχρονης υδατοδεξαμενής για την Καλλίπολη και Σανδάλι, αρχ. Προϋπολογισμού 383.000 ευρώ.

-Δώσαμε βαρύτητα σ όλες τις σχολικές μονάδες μας και παρείχαμε ότι μας ζητήθηκε, κατασκευάσαμε το ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο και λύκειο Σκύδρας, στην τ.κ. Ανύδρου, προχωράμε στην αντικατάσταση της στέγης του γυμναστηρίου του γυμνασίου Σκύδρας και του νηπιαγωγείου Καλής, συντηρήσαμε και επισκευάσαμε όλα τα σχολεία μας, έργα αρχικού προϋπολογισμού περίπου 500.000 ευρώ. Διεκδικούμε την ίδρυση καινούργιου νηπιαγωγείου στην Πετριά, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στη Σκύδρα και του ΕΠΑΛ.

-Στον τομέα του αθλητισμού: ανακατασκευάζουμε δύο γήπεδα τέννις στη Σκύδρα, αρχικού προϋπολογισμού 53.000 ευρώ, στο κλειστό γήπεδο της Σκύδρας ανακατασκευάσαμε τα αποδυτήρια και τοποθετήσαμε στο ανοιχτό γήπεδο Σκύδρας προβολείς, αίτημα πολλών δεκαετιών, έργο αρχικού προϋπολογισμού 175.000 ευρώ περίπου.
Ταυτόχρονα κάναμε παρεμβάσεις σχεδόν σ΄όλα τα΄ανοιχτά γήπεδα του Δήμου μας, όπως και στο Κλειστό των Καλυβίων που επισκευάσαμε τη στέγη του.

-Κατασκευάσαμε 3 σύγχρονες, πιστοποιημένες παιδικές χαρές (2 στη Σκύδρα και μία στην Καλή), αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, ενώ σε λίγο καιρό ξεκινά η κατασκευή 5 ολοκαίνουργιων, σύγχρονων και πιστοποιημένων παιδικών χαρών στο Λουτροχώρι, στο Άσπρο, στα Σεβαστειανά, στη Νέα Ζωή και στο Μάνδαλο, αρχικού προϋπολογισμού 275.000 ευρώ, με τελικό στόχο την κατασκευή παιδικών χαρών σ όλον τον Δήμο μας.

– Προεντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο το έργο της ανάπλασης και κατασκευής της πλατείας Σαφραμπόλεως Σκύδρας, αρχικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και αναμένεται η οριστική ένταξή του, για να το δημοπρατήσουμε.

-Σε λίγο διάστημα από σήμερα θα προμηθευτούμε ολοκαίνουργια μηχανήματα έργων για τις ανάγκες του δήμου, αρχικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

-Είμαστε ο πρώτος δήμος που δημοπράτησε και συμβασιοποίησε το τοπικό χωρικό σχέδιο, ένα πολύτιμο εργαλείο για το δήμο μας, που θα λύσει πολλά προβλήματα, αρχικού προϋπολογισμού 890.000 ευρώ.

-Ετοιμάσαμε μελέτες και καταθέσαμε αίτημα στα ΠΕΠ Κ Μακεδονίας, για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων μας, συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 3.900.000 ευρώ περίπου.

-Είμαστε και πάλι ο πρώτος δήμος στη χώρα μας, που ετοιμάσαμε εγκαίρως και δεόντως το βρεφικό τμήμα στον παιδικό σταθμό Σκύδρας, το οποίο σε λίγο καιρό είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τα πρώτα βρέφη στην ιστορία του.

-Οι κοινωνικές δομές μας είναι από τις καλύτερες, καθώς αξιοποιήσαμε κατά τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο το ΕΣΠΑ. Οι παιδικοί μας σταθμοί και το ΚΔΑΠ παρέχουν άριστες υπηρεσίες, στηρίζοντας τις οικογένειες και ετοιμαζόμαστε για την ίδρυση ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ στο δήμο μας, για πρώτη φορά.

-Για πρώτη φορά επίσης, ιδρύεται στο δήμο μας ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ, ενώ ήδη ιδρύσαμε και λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας, δομή που στηρίζει επιπλέον τους δημότες μας σ όλους τους τομείς.

-Έχουμε έτοιμες μελέτες για την περαιτέρω διεκδίκηση ασφαλτόστρωσης νέων αγροτικών δρόμων, περίπου 40 χλμ. στην κτηματική περιοχή της Σκύδρας και σ όλα τα χωριά μας, αίτημα που θα καταθέσουμε μέσα στο 2018.

-Διεκδικήσαμε τη συντήρηση, αξιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού σταθμού Ντεκοβίλ, σημείο κατατεθέν για τη Σκύδρα.

-Διασφαλίζουμε τη δημοτική περιουσία (όπως τις αποθήκες της πρώην Αγροτικής Τράπεζας).

-Είμαστε δίπλα σ’όλους τους δημότες μας, χωρίς καμία διάκριση, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, με φροντίδα και μέριμνα για όλους τους συνανθρώπους μας, έχοντας τις πόρτες των γραφείων μας και τις καρδιές μας ανοιχτές για όλους.

Και πόσες άλλες παρεμβάσεις, υπηρεσίες, μικρά και μεγαλύτερα έργα της καθημερινότητας (όπως κατασκευή πεζοδρομίων, τοποθετήσεις πλακιδίων, τοποθετήσεις φωτιστικών, κατασκευή δικτύων κλπ) που και μόνο μία απλή αναφορά τους θα απαιτούσε πολλές ώρες…κι όλα αυτά, φίλοι μου, τ΄ αναφέρω διότι έχουμε την υποχρέωση και εσείς το δικαίωμα στην ενημέρωση, αλλά και για την απόδειξη των λεγομένων μας με στοιχεία και πράξεις.

Εννοείται, φυσικά ότι όλα αυτά δεν γίνονται με το ετήσιο ποσό των 200.000 ευρώ που λαμβάνει από το 2014 ο δήμος Σκύδρας για την πραγματοποίηση έργων, αλλά είναι αποτέλεσμα διεκδικήσεων χρημάτων και προγραμμάτων, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς.

Σεβασμιότατε, Κυρίες και Κύριοι.
Τόσο από το βήμα αυτό της 4ης Εμποροπανήγυρης, όσο και στα επόμενα που θ΄ακολουθήσουν, αλλά και όσες φορές μου δόθηκε και θα μου δοθεί η ευκαιρία δεν θα σταματήσω να αποδίδω και να εκφράζω από καρδιάς εκ μέρους του Δημοτικής Αρχής και του Δήμου μας, την ευγνωμοσύνη, τις ευχαριστίες, την τιμή, τα εύσημα, και τους επαίνους σ΄όλους εκείνους που στηρίζουν την κοινωνία μας και τους ανθρώπους της, που πρόσφεραν και προσφέρουν στον τόπο μας από όλους τους τομείς: της αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της επιχειρηματικότητας που αγωνίστηκαν κι αγωνίζονται για την συνολική πρόοδο, που μας κάνουν περήφανους με τις διακρίσεις και τις επιτυχίες τους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ΄όλες κι όλους που βρίσκεστε εδώ και μας τιμάτε με την παρουσία και τη συμμετοχή σας, ειδικά στον Σεβασμιώτατο Εδέσσης , Πέλλης και Αλμωπίας, κ.κ. Ιωήλ, όπως και στους σεβαστούς πατέρες, που πάντα, μα πάντα είναι δίπλα μου και δίπλα μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ όλες κι όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν άοκνα και θα εργαστούν για την επιτυχή ολοκλήρωση της 4ης Εμποροπανήγυρης, τους αιρετούς συνεργάτες μου, τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων, ιδιαιτέρως την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Μαρία Γιακαμόζη, που αδιαμαρτύρητα και ακούραστα προσέφερε με χαρά, υπομονή και γνώσεις και φέτος τις υπηρεσίες της κι εκ του αποτελέσματος κρίνοντας δικαιωματικά λαμβάνει τα εύσημα, τον Πρόεδρο της Σκύδρας Άκη Αντωνιάδη που κι αυτός εργάσθηκε ακούραστα, τα στελέχη του Δήμου μας, τους συμμετέχοντες πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, «Το χαμόγελο του παιδιού», τον σύλλογο Σαφραμπολιτών Σκύδρας, που την Κυριακή 26 Αυγούστου παρασκευάζει την παραδοσιακή μαρμελάδα ροδάκινου, όπως και τον σύλλογο γυναικών Σκυδραία και τις κυρίες της Καλής που την ίδια ως άνω ημέρα παρασκευάζουν ποντιακά και θρακιώτικα εδέσματα. Να ευχαριστήσω τον Εμπορικό Σύλλογο της Σκύδρας, που στηρίζει και φέτος την Εμποροπανήγυρη και μάλιστα την Παρασκευή 24 Αυγούστου πραγματοποιεί Λευκή Νύχτα, με τα εμπορικά καταστήματα της Σκύδρας ανοιχτά έως τις 11 το βράδυ, με ποικίλα, ποιοτικά και προσιτά προϊόντα, άλλωστε έχω πει πολλές φορές ότι η αγορά της πόλης μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτε απολύτως από τις αγορές ακόμη και των μεγαλύτερων πόλεων.
Να ευχαριστήσω ολόθερμα όλους τους χορηγούς, τις εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις, τον Στρατηγό μας, την Αστυνομία, την πυροσβεστική, τα μέσα ενημέρωσης, τους εκθέτες μας στους οποίους εύχομαι καλές δουλειές.

Η 4η εμποροπανήγυρη Σκύδρας ξεκινά, αποτελώντας κρίκο και κεφάλαιο του δικού μας αναπτυξιακού προγράμματος, και σας προσκαλώ με μεγάλη χαρά να τη μοιραστούμε και να την απολαύσουμε όλες και όλοι μαζι, διότι έτσι αποκτά βαθύτερη σημασία και αξία!!!

Σας ευχαριστώ από καρδιάς
Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας