Σε μια έμπρακτη κίνηση στήριξης της προσπάθειας του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού συλλόγου Ίμβου για να ζωντανέψει ξανά το νησί με την προαγωγή της Ελληνικής παιδείας, αφού ήδη έχει καταφέρει να λειτουργήσει μέσα στα τελευταία χρόνια Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο – Γυμνάσιο και Λύκειο, η Χορωδία του «ΕΥ ΖΗΝ» ΚΑΠΗ Δήμου Έδεσσας ταξίδεψε στην Ίμβρο για μια μοναδική συναυλία με τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών.
Στην κατάμεστη, από Έλληνες και Τούρκους, αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου και Λυκείου της Ίμβρου, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, συναυλία με τίτλο «το πέλαγο είναι βαθύ».
Ο διευθυντής του σχολείου Ιωακείμ Καμπουρόπουλος στο καλωσόρισμα του τόνισε τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών και τη καλή συνεργασία με τις τοπικές Τουρκικές αρχές ώστε να ανθίσει εκ νέου η Ελληνική εκπαίδευση στην Ίμβρο.
Ο Πρόεδρος του ΕΥ ΖΗΝ Δημήτριος Γιώγας στον χαιρετισμό του τόνισε το μεγάλο έργο που επιτελεί η εκπαιδευτική κοινότητα στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ταυτότητας της Ίμβρου. Αναφέρθηκε στα έντονα συναισθήματα που διακατέχουν όλους και πως οι συμμετέχοντες εμψυχωτές – μουσικοί και χορωδοί ήρθαν με μεγάλη αγάπη να στηρίξουν με τη παρουσία τους και τις μελωδίες τους την προσπάθεια του εκπαιδευτικού και πολιτιστικού συλλόγου Ίμβου, επίσης, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημητρίου Γιάννου και όλων των Εδεσσαίων προς τους κατοίκους της Ίμβρου.
Το τετραήμερο ταξίδι του ΚΑΠΗ Έδεσσας ξεκίνησε από το Τσανάκαλε και την επίσκεψη στην πόλη του Πριάμου, στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας.
Η παραμονή των χορωδών στο νησί της Ίμβρου, ξεκίνησε με μια λαϊκή βραδιά το Σάββατο το βράδυ σε ταβέρνα του χωριού Κάστρο (Kalekoy).
Η παραμονή στην πρωτεύουσα του Νησιού, την Παναγία (Cinarli), έδωσε την δυνατότητα στα μελή της, να εκκλησιαστούν στην Μητρόπολη. Με την παρουσία και την ευλογία του Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, έψαλαν εκκλησιαστικούς ύμνους.
Στην συνέχεια και με συνοδό και ξεναγό την Εδεσσαία Φιλόλογο (καθηγήτρια του Γυμνασίου – Λυκείου Ίμβρου), Μαρία Χανλίδου, έγινε επίσκεψη των χωριών του νησιού. Σχοινούδι (Dereköy = Λαγγαδοχώρι), Κάστρο (Kaleköy = Καστροχώρι), Άγιοι Θεόδωροι (Zeytinli köyü = Ελαιοχώρι), Αγρίδια (Tepeköy = Κορφοβουνοχώρι), Γλυκύ (Bademli köyü = Αμυγδαλώνας) και Ευλάμπιο (Yenimahalle = Καινούργιος Μαχαλάς) ήταν τα μέρη που μας υποδεχτήκαν με χαμόγελο και ευγένεια κάτοικοι.
Το βράδυ της Κυριακής, η ζεστή υποδοχή στο Σχολείο, για την παρουσίαση του μουσικού προγράμματος που ετοίμασαν οι χορωδοί του ΚΑΠΗ, ανέβασε την διάθεση όλων Ελλήνων και Τούρκων. Το παρατεταμένο χειροκρότημα των θεατών ήταν η επιβράβευση της προσπάθειας και παρουσίας της χορωδίας του ΚΑΠΗ Έδεσσας.