Για να διαπλεύσει η χώρα με επιτυχία τις συμπληγάδες του γκρίζου κοινωνικοπολιτικού και κοινωνικοοικονομικού παρόντος, χρειάζεται πολιτική ηγεσία (μακριά από όσους επίδοξους παράγοντες ψαρεύουν “τυχοδιωκτικά” στα θολά νερά της λαϊκής δυσαρέσκειας με σημαίες ευκαιρίας και “πατριωτικά” προτάγματα) με εθνικά χαρακτηριστικά.

Χρειάζεται πολιτικό προσωπικό που δεν θα κιοτεύει έναντι κανενός, ούτε θα απεμπολεί την διακριτή συνταγματική του αποστολή, που είναι στενά συνυφασμένη με την υπεράσπιση του λαού, την πρόοδο των εθνικών θεμάτων και την προστασία των εθνικών συμφερόντων. Πρώτιστα, όμως, χρειάζεται γενναία απόφαση από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, προκειμένου έτσι να οδηγήσει σε «πολιτική ευθανασία» ανίκανους, ανεπαρκείς και ιδιοτελείς πολιτικούς, να επιλέξει νέα ελπιδοφόρα αφετηρία και να χαράξει νέα πορεία στο μέλλον…

Πολιτικούς, που ως τεκμαίρεται από την διαδρομή και τα αποτελέσματα της εμπλοκής τους στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, αδυνατούν να ανταποκριθούν στην άσκηση του κυβερνητικού έργου που απαιτούν οι σημερινές κρίσιμες περιστάσεις. Πολιτικά πρόσωπα και πολιτικούς σχηματισμούς που άσκησαν μέχρι (και) σήμερα καταστροφικές και επιζήμιες πολιτικές, ταυτίστηκαν με ιδεολογικούς αναχρονισμούς και νεφελώδη συνθήματα για αλλαγή πορείας της χώρας, κέρδισαν την ψήφο του λαού με ανέφικτες υποσχέσεις. Που η πολιτική τους δράση και η σύνολη συμπεριφορά είναι εν τέλει σε αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα, την ψυχή του Έλληνα και τα συμφέροντα της έρημης πατρίδας. Πολιτικούς σχηματισμούς και πολιτικά πρόσωπα που όλως αναίσχυντα, δίχως τη συναίνεση του λαού, μετέτρεψαν τον Έλληνα πολίτη σε “υπήκοο-υποτελή” και αναξιοπρεπή “νέο-ραγιά” των ξένων. Μήπως, τελικά, έφτασε η ώρα της απόφασης για την “πολιτική ευθανασία” του γηρασμένου πολιτικού συστήματος, των πολιτικών σχηματισμών και των πρωταγωνιστών του???.

*Φρονώ, λοιπόν, ότι η ως άνω προσέγγιση δεν συνιστά ύβρη, ούτε εκλαμβάνεται ως προϊόν αυθαίρετης και αλαζονικής κρίσης για το πρόσωπο εκείνων των φίλων (μου) πολιτικών, που ως γνωστό, διαχρονικά, τιμούν τον ρόλο του πολιτικού και το κοινοβουλευτικό σύστημα της χώρας με την εγνωσμένη ποιότητα, το αδιαμφισβήτητο ήθος και την καταγεγραμμένη επάρκεια πολιτικής τους λειτουργίας!!!!
*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός