O Γιάννης Σηφάκης στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο στο Άνυδρο καθώς και στον Προφήτη Ηλία, στην Καλλίπολη, στο Μαυροβούνι και στο Μάνδαλο
Ο βουλευτής επισκέφθηκε πέντε οικισμούς του Δήμου Σκύδρας
Άνυδρο


Συναντήθηκε στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο με τους εκπαιδευτικούς για να ενημερωθεί για τα προβλήματα του σχολείου αλλά και των ιδίων. Το συνόδευε ο αντιπρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Δέσποινα Σεμερτζίδου.
Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τον βουλευτή και την αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ για τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου, τα προβλήματα στον εξοπλισμό του καθώς και την υποστελέχωση του σε μόνιμο προσωπικό. Συνέδεσαν την απροθυμία συναδέλφων τους να εργαστούν στο σχολείο με την μειωμένη μοριοδότηση τους και ζήτησαν την τροποποίηση της.
Το ζήτημα ήδη είχε τεθεί στην συνάντηση εκπροσώπου του σχολείου στην αντιπροσωπεία που είδε, μαζί με τον βουλευτή, πριν 10 μέρες τους συμβούλους του Υπουργού Κώστα Γαβρόγλου στο Υπουργείο Παιδείας. Υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα εξεταστεί.
Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να επιδιώξει προώθηση λύσεων σε συνεννόηση με το Υπουργείο και με τον Δήμο Σκύδρας.
Συνάντηση με αγρότες
Στην συνάντηση, που οργανώθηκε από τον πρόεδρο του χωριού στο κτίριο της Κοινότητας ( που έχει παραχωρηθεί για χρήση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανύδρου ΒΑΪΡΙΟΝ), ο βουλευτής ενημέρωσε τους αγρότες για τις επόμενες πληρωμές ( 10% ΕΛΓΑ, 30% ΟΣΔΕ, εξισωτικές, de minimis στα ροδάκινα, de minimis στους κτηνοτρόφους) και συζήτησε μαζί τους την πορεία των προϊόντων της Πέλλας συνδέοντας την με την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής μέσω οργανώσεων παραγωγών.

Προφήτης Ηλίας – Καλλίπολη – Μαυροβούνι – Μάνδαλο


Ο βουλευτής συναντήθηκε με αγρότες και συνταξιούχους. Ενημέρωσε τους κατοίκους του Προφήτη Ηλία για την δυνατότητα τους σε συνεργασία με την δασική υπηρεσία να «καθαρίσουν» το ποτάμι εξασφαλίζοντας ξύλα για την θέρμανση των οικιών τους με αυστηρή, όμως επίβλεψη του αρμόδιου δασοφύλακα.
Ακόμη ενημέρωσε και στα τρία χωριά για τις εξελίξεις στο μεγάλο πρόβλημα με το «ΑΘΗΝΑ» και την μεγάλη προσπάθεια του για την απαλλαγή των απλών μελών μεταφέροντας αισιοδοξία για γρήγορη λύση.
Ενημέρωσε ακόμη για τα de minimis στα ροδάκινα και στο γάλα. Υπογράμμισε την απόφαση της κυβέρνησης για να αποζημιώσει τις ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις του καλοκαιριού 2018 μέσω de minimis που φέτος αποζημιώνει πολύ περισσότερες ποικιλίες και πολύ περισσότερους αγρότες.

Συζήτησε με τους συνταξιούχους για τις θετικές εξελίξεις με την ψήφιση στη Βουλή της ακύρωσης του μέτρου μείωσης των συντάξεων που εξασφαλίστηκε μετά την οριστική έξοδο από τα μνημόνια που κατάφερε η κυβέρνηση καθώς και την αύξηση 620.000 συντάξεων μετά τον επανυπολογισμό τους με την ισχύουσα νομοθεσία.
Στο Μαυροβούνι έγινε και αναλυτική συζήτηση για την ανάγκη οργάνωσης του αγροτικού κόσμου σε νέα βάση μέσω των οργανώσεων παραγωγών όπως καθορίζονται με την πρόσφατη νομοθεσία.
Αντίστοιχη συζήτηση έγινε και στο Μάνδαλο με τον βουλευτή να δηλώνει ότι θα επανέλθει ξανά στο χωριό σύντομα για να συζητηθούν εκτενέστερα τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες και γενικά τους πολίτες.
Σε όλες τις συναντήσεις ο βουλευτής συζήτησε με τους πολίτες για τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα με προεξάρχον την επωφελή για την χώρα συμφωνία με την ΠΓΔΜ και τις δυνατότητες που προσφέρει και διέλυσε παραπληροφόρηση που υπάρχει για το περιεχόμενο της. Είπε ότι η κυβέρνηση σώζει την Μακεδονία από τα λάθη πάνω από 30 ετών των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν στο τραγικό γεγονός να αναγνωρίζεται η γειτονική χώρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Με την συμφωνία των Πρεσπών οι γείτονες αναγνωρίζουν για πρώτη φορά ότι είναι Σλάβοι που δεν έχουν καμιά σχέση με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία, αλλάζουν το όνομα τους, το Σύνταγμα τους και την σημαία τους βγάζοντας τον Ήλιο της Βεργίνας. Προφανώς δεν αναγνωρίζει καμιά εθνότητα και αποδέχονται ότι η γλώσσα τους είναι νοτιοσλαβική και όχι απλά Μακεδονική όπως είχε αναγνωριστεί από το 1959 και το 1977.

Η αποκατάσταση σχέσεων φιλίας, συνεργασίας και συνανάπτυξης είναι απλός ορθολογισμός που θα μας βοηθήσει αναπτυξιακά καθόσον είμαστε το μεγάλο και το πλουσιότερο μέρος.
Οι πολίτες έδειξαν να θέλουν να συζητήσουν και να κατανοήσουν αλλά και ότι σιγά σιγά αντιστέκονται στην εκτεταμένη παραπληροφόρηση.