Συνελήφθησαν 2 άτομα για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου χθες (30 Ιανουαρίου 2019) το μεσημέρι στις Σέρρες, ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας ανήλικος ημεδαπός, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται και ένας 25χρονος ημεδαπός συνεργός τους, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί, καθώς και η 29χρονη μητέρα του ανήλικου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο ανήλικος χθες (30 Ιανουαρίου 2019) το πρωί στις Σέρρες διέρρηξε οικία 53χρονης ημεδαπής χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε και λίγη ώρα αργότερα αφαίρεσε από κατάστημα με τη μέθοδο της απασχόλησης το χρηματικό ποσό των 579 ευρώ, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε.

Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι προχθές τα ξημερώματα ο ανήλικος μαζί με τους 2 συνεργούς του, αφαίρεσαν όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής για να διαρρήξουν 2 καταστήματα στην πόλη των Σερρών, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, προϊόντα αξίας 2.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.

Το ίδιο διάστημα επιχείρησαν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο συλλόγου στην πόλη των Σερρών, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Επίσης προέκυψε ότι ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν ακόμα ένα όχημα πριν από μερικές μέρες στην πόλη των Σερρών, το οποίο εντοπίστηκε και αποδόθηκε, όπως και το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποίησαν για τις διαρρήξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.