Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά: “Οι Έλληνες στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων με σύνεση και ομοψυχία”

Σε μία ηλιόλουστη ημέρα (25/3), σε εορταστικό κλίμα και με σύσσωμη παρουσία των εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 25ης Μαρτίου 1821 στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

deksiosi-1

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση θείας λειτουργίας και δοξολογίας στην Αγία Σκέπη, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας Σοφία Πετρίδου, η οποία έκανε αναφορά σε σημαντικά γεγονότα από την επανάσταση και τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, τονίζοντας την αυτοθυσία τους για τα υψηλά ιδανικά της πατρίδας.

Ακολούθησε λιτή, εθιμοτυπική δεξίωση στο Γραφείο της Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στο Διοικητήριο, όπου η κα. Αηδονά ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και ευχαρίστησε για την πολύ καλή συνεργασία που είχε όλο αυτό το διάστημα με φορείς και πολίτες της Π.Ε. Πέλλας.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η παρέλαση, με τη συμμετοχή τμημάτων μαθητών, ειδικών τάξεων ΑμεΑ, πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων και του στρατού. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της Μπάντας του Δήμου Έδεσσας.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά προέβη στην επόμενη δήλωση: «Μέσα από τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του ’21, βιώνουμε τα υψηλά ιδανικά που εμπνέουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν και, σε μια περίοδο προκλήσεων και έντονων αναταράξεων οφείλουμε όλοι μας, με φάρο τον αγώνα των προγόνων μας, να σταθούμε με σύνεση και ομοψυχία στο ύψος των περιστάσεων. Χρόνια πολλά Ελληνίδες, Έλληνες, συγχαρητήρια στη νεολαία μας και σε όλους όσους συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Με αλληλεγγύη και συνεργασία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες και να είστε σίγουροι ότι θα τις κερδίσουμε».

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν, εκτός από την οικοδέσποινα Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Έδεσσας Πέτρος Γαλανός, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Σπυρίδων Διόγκαρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Έδεσσας Ζώης Γιώτης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας Ιορδάνης Τσώτσος, ο Υποδιοικητής ΙΙας Μ/Κ Πεζικού Ταξίαρχος Γ. Χρήσταινας, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Έδεσσας, οι υπ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι Άλκης Νουσηκύρου και Δάνης Τζαμτζής, ο υπ. Δήμαρχος Έδεσσας Αντώνης Ρυσάφης, λοιποί εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.