Ξεκίνησε το διήμερο Συνέδριο Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Έδεσσας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας στο πλαίσιο των καινοτόμων δράσεων Παιδείας και Πολιτισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας και συμμετέχουν πολλοί μαθητές, οι οποίοι διαδραματίζουν συγκεκριμένους ρόλους. Έτσι στην προσομοίωση υπάρχουν Δήμαρχος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι, υπεύθυνη γραφείου τύπου, στελέχη του δήμου, εκπρόσωποι φορέων, ενεργοί πολίτες κ.α.

Η μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και των ρόλων που έχουν ανατεθεί, αλλά και η πληρότητα των εισηγήσεων είναι από τα χαρακτηριστικά του Συνεδρίου που εντυπωσιάζουν. Εντυπωσιακές επίσης, είναι και οι προτάσεις των μαθητών.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου, που τόνισε ότι τα παιδιά μας διδάσκουν τη Δημοκρατία με τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ. Θωμάς Μπαχαράκης, που ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για τη συμμετοχή τους, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας κ. Φίλιππος Γκιούρος που με πολύ αγάπη και σεβασμό για τη δουλειά των παιδιών ζήτησε τα αποτελέσματα των εργασιών τους προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους και ο Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας κ. Αλέξανδρος Πασχάλης που προέτρεψε τους μαθητές να εκφράσουν ελεύθερα και δημιουργικά τις απόψεις τους. Όλοι τους εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη διοργάνωση και το περιεχόμενο της εκδήλωσης και έδωσαν συγχαρητήρια στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που διοργάνωσαν το Συνέδριο.