Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται.


Με πολύ διάθεση ξυπνήσαμε στις 4 το πρωί και ετοιμαστήκαμε έπειτα από κάλεσμα στα αρτοποιεία Όθων στην Έδεσσα.

Με το πρωινό δροσερό αεράκι μας ανέβηκε η διάθεση και λίγο πριν φτάσουμε επί της Αγίου Δημητρίου η μυρωδιά της λαγάνας Όθων μας συνεπήρε μοσχοβολώντας οικογενειακές καταστάσεις και μας θύμισε ετοιμασίες για τη φύση με νηστίσιμο φαγοπότι παρέα με φίλους με πάτεγμα χαρταετού.

Στο παραδοσιακό αρτοποιείον (πρόσφατα βραβευμένο) Όθων μας περίμενε μέσα σε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα και πάντα με το χαμόγελο κι έναν καλό λόγο να ακούσεις Χριστίνα Ποιμενίδου. Μας καλοσώρισε και της ζητήσαμε να μας μιλήσει για τη λαγάνα με ευχές για την Σαρακοστή.

Όπως κάθε χρόνο έξω από τον φούρνο τέτοια ημέρα είθιστε να σε φιλεύουν και να σε τρατάρουν Σαρακοστιανά εδέσματα με ένα ζεστό, γευστικό τσάι στον προαύλιο χώρο.

Η παράδοση και η ποιότητα χαμένη στα πέρατα των χρόνων αποτυπώνεται στην εργασία και την αγάπη για αυτό το οποίο δημιουργείς.

Η λαγάνα είναι άζυμος άρτος και οι ετοιμασίες των αρτοποιών αρχίζουν από αργά το βράδυ μέχρι το ξημέρωμα της Καθαράς Δευτέρας.

Κατόπιν επισκεφτήκαμε το Αρτοποιείον Όθων επί της Εγνατίας.

Εκεί μας περίμενε ο φίλος Γιάννης Τερζόγλου με ένα team αλλοιώτικο από τα άλλα.

Η εργασία, εργασία, αλλά και δίχως χιούμορ είναι ζωή δίχως αλατοπίπερο. Ας δούμε τις ευχές των συνεργαζόμενων αρτοποιών!