Πριν από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Εδεσσαίους, όλες τις Εδεσσαίες αλλά και τους επισκέπτες για την ομορφιά, την καλοσύνη, την αγάπη και τη ζεστασιά της φιλοξενίας που εκπέμπαμε όλοι μαζί. Δημιουργήσαμε ένα φωτάκι μικρό αλλά τόσο έντονο και είμαι σίγουρος ότι φαινόμασταν από πολύ μακριά μέχρι κι έξω από τον γαλαξία μας. Ο πολιτισμός που μας διακατέχει ως ένα σύνολο, ένας κυκλικός Εδεσσαϊκός μανδύας που δεν μπορούσε να τον διαπεράσει κανένα κακό. Εχθές περάσαμε τόσο όμορφα και αποκτήσαμε μια εμπειρία που θα θυμόμαστε μέχρι το τέλος μας. Αλλά ας αφήσουμε τα φιλοσοφικά και ας περάσουμε στα γεγονότα και το βίντεο της παρέλασης.

Από νωρίς το πρωί πρώτη-πρώτη η τροχαία της πόλης μας με τη βοήθεια του Δήμου Έδεσσας κατέστρωναν ακούραστα το σχέδιο του περάσματος των καρναβαλιστών από τη Νομαρχία μέχρι την πλατεία Ελευθερίας για να έχουμε αυτήν την άψογη εκδήλωση. Εθελοντές από την Επιτροπή καρναβαλιών στήνανε τις κορδέλες ενώ στη διάρκεια διεύθυναν τον κόσμο για την ομαλή διέλευση των αρμάτων.

Μέχρι τις 5 και μισή το απόγευμα σιγά-σιγά προσέρχονταν τα γκρούπ στο σημείο έναρξης. Το έναυσμα έδωσαν ιδανικά οι Δημοτικές μπάντες του Δήμου Έδεσσας και Ημαθίας μέσα σε θερμά χειροκροτήματα από τον κόσμο που ακόμη δεν είχε ζεσταθεί από το γλυκό μεθύσι της διασκέδασης. Ακολούθησαν οι μαγευτικοί τυμπανιστές Aqua dolce και Κάρανος και έκαναν την ψυχή μας να ανασηκωθεί αρχίζοντας το πάρτυ που ακολουθούσε. Οι μαζορέτες της πόλης μας κάθε χρόνο γίνονται ολοένα καλύτερες και μας διδάσκουν τι θα πει πολιτισμός, κουλτούρα, συνεργασία μέσα από τη ρήση «η ισχύς εν τη ενώσει»!

Άξιο αναφοράς ήταν και η μασκότ του καρναβαλιού, ο ευγενικός γίγαντας, ο Πλούτο, ο Εδεσσαίος σκύλος που παρέλασε μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια!

Τα γκρουπ ήταν 14 αλλά δεν ήταν ξέχωρα το ένα από το άλλο. Το σύνολο μας έδωσε την πανδαισία της ομορφιάς, της αγάπης, της φιλίας, του έρωτα και της διασκέδασης! Όλοι οι καρναβαλιστές είχαν ανεβασμένο στα ύψη το ηθικό αλλά και τόση ενέργεια που το καταλάβαινες εύκολα αν έβλεπες με την ίδια σου ψυχή τη φωτεινή αύρα του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.

Με τέτοιες εκδηλώσεις βάζεις στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και μακάρι όλοι όσοι ασχολούνται με την καλυτέρευση του κόσμου όχι μόνο να σκέφτονται για το καλό του συνανθρώπου τους αλλά και να υλοποιούν τα πάντα με γνώμονα την αγάπη και την ουσιαστική καλυτέρευση των πραγμάτων. Αρκετά σας κούρασα με τον γραπτό λόγο, ας περάσουμε στις φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών. Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον άψογο συνεργάτη για τα μοναδικά πλάνα που μας προσέφερε, Αλέξανδρο Ίτσου!