Τη δέσμευσή του για την παροχή κάθε είδους στήριξης σε δομές προστασίας παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, επανέλαβε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Μέλισσα».

«Σ΄ αυτό το εξαιρετικό ίδρυμα, που μετρά κοντά 100 χρόνια κοινωνικής προσφοράς, φιλοξενούνται σήμερα 20 νέα κορίτσια, χωρίς την παραμικρή βοήθεια από την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Κύριο περιουσιακό στοιχείο του ιδρύματος, είναι το νεοκλασικό κτίριο στην Βασιλίσσης Όλγας, που νοικιάζεται από το ΑΠΘ, βάση μιας “στυγνής αποικιοκρατικής σύμβασης”, έναντι 400 ευρώ το μήνα! Δέσμευση μας είναι να μην σηκώσουμε τα μάτια μας πάνω από τα προβλήματα των ανθρώπων της “Μέλισσας”», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης.
Νωρίτερα, ο Χρήστος Γιαννούλης επισκέφθηκε την αγορά βιολογικών προϊόντων στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Οι παραγωγοί εξέθεσαν στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυριότερο αυτό της έλλειψης νομικής υπόστασης των αγορών τους.

«Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να λυθεί ένα χρονίζον πρόβλημα των βιοκαλλιεργητών της Βόρειας Ελλάδας, αυτό της νομικής τους κατοχύρωσης. Η επίλυσή του θα οδηγήσει στη δημιουργία νέων αγορών βιολογικών προϊόντων, μία οπωσδήποτε μέσα στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης, κάτι που είναι απαίτηση και επιθυμία τόσο των παραγωγών όσο και των καταναλωτών» δήλωσε ο Χρήστος Γιαννούλης.