Ο γνωστός εικαστικός της πόλης μας Χατζηγιάννης Πάρις, θα εκθέσει την τελευταία “σοδειά” των περίφημων εγκαυστικών δημιουργημάτων του (πορτρέτα και κατασκευές) στη Φλώρινα, προσκεκλημένος της τοπικής Σχολής Καλών Τεχνών. Η “στροφή” του σπουδαίου εικαστικού τα τελευταία χρόνια στην αρχαιοελληνική τεχνοτροπία της εγκαυστικής ζωγραφικής (λιωμένο χρωματιστό κερί πάνω σε ξύλο), η μοναδικότητα των έργων του με τη μυσταγωγική αίσθηση που εκπέμπουν στους θεατές, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους καλλιτεχνικούς κύκλους της γειτονικής πόλης, η οποία φημίζεται για την παράδοση της στην τέχνη. Αποτελεί ύψιστης σημασίας και σπουδαία αναγνώριση η πρόσκληση στον Εδεσσαίο καλλιτέχνη, όχι μόνο για την έκθεση των δημιουργημάτων του, αλλά και για την επίδειξη της ξεχωριστής τεχνικής του στους ιθύνοντες της σχολής, φοιτητές και εκπαιδευτικούς, σε σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν τα εγκαίνια.

Το ενεργό παρόν θα δώσουν και οι δύο καλλιτεχνικές ειδικότητες του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας στο οποίο ο καλλιτέχνης διδάσκει τα τελευταία χρόνια, η “ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ” και οι “ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΜΟΔΑΣ”. Το ΙΕΚ Έδεσσας το οποίο έχει την τιμή να κοσμεί τους χώρους του με έργα του καλλιτέχνη, έχει αναλάβει την επαγγελματική φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση του εργαστηρίου και των εγκαινίων, επιστρατεύοντας καθηγητές και σπουδαστές του τμήματος ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, αποδεικνύοντας έτσι εμπράκτως τη στήριξή του στον σπουδαίο εικαστικό αλλά και σε κάθε προσπάθεια ανάτασης του πολιτισμού στην περιοχή της Έδεσσας.

Εγκαίνια της Έκθεσης: Τρίτη 9 Απριλίου 2019, ώρα 19:00, Φλώρινα, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ

Ημερομηνίες Λειτουργίας της Έκθεσης: 9 με 20 Απριλίου, καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00 στην ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ