Brexit: οι ευρωβουλευτές συζητούν τις τελευταίες εξελίξεις

Το ΕΚ θα συζητήσει την αποχώρηση του ΗΒ, παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής J-C Juncker και, εκ μέρους του Συμβουλίου, της Υπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα Ciot , την Τετάρτη στις 14.00.

Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης με το Σουηδό πρωθυπουργό Stefan Löfven

Οι ευρωβουλευτές θα ανταλλάξουν απόψεις με το Σουηδό πρωθυπουργό Stefan Löfven για το μέλλον της Ευρώπης την Τετάρτη στις 15:15 (τοπική ώρα Βελγίου).

Τελική ψηφοφορία για μέτρα εξισορρόπησης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Οι ευρωβουλευτές ετοιμάζονται να στηρίξουν νέους κανόνες για την άδεια πατρότητας και τη μη μεταβιβάσιμη γονική άδεια σε ψηφοφορία την Πέμπτη.

Φυσικό αέριο: επέκταση των κανόνων της ΕΕ σε αγωγούς από τρίτες χώρες

Για να διασφαλιστεί ότι οι αγωγοί από κράτη εκτός ΕΕ υπόκεινται στους κανόνες της ΕΕ και για να υπάρξει νομική διαφάνεια για τους φορείς εκμετάλλευσης,

Το ΕΚ ψηφίζει για τη μεταρρύθμιση του τομέα των οδικών μεταφορών

Την Πέμπτη, η ολομέλεια θα ψηφίσει κανόνες για την αντιμετώπιση των παράνομων πρακτικών στις οδικές μεταφορές εμπορευμάτων και για το χρόνο ανάπαυσης των οδηγών.

Η ΕΕ θα παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε Βρετανούς πολίτες, αν και το ΗΒ κάνει το ίδιο

Οι Βρετανοί πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν στην ΕΕ για διάστημα μέχρι 90 ημερών χωρίς βίζα, με προϋπόθεση οι Ευρωπαίοι πολίτες να έχουν επίσης ελεύθερη πρόσβαση στο ΗΒ.

Τα κράτη μέλη που απειλούν το κράτος δικαίου σε κίνδυνο απώλειας ευρωπαϊκής χρηματοδότησης

Το ΕΚ ψηφίζει την Πέμπτη για την επιβεβαίωση της θέσης του για την αναστολή κονδυλίων της ΕΕ προς κράτη μέλη τα οποία παρεμβαίνουν στο έργο της δικαιοσύνης ή δεν αντιμετωπίζουν τη διαφθορά.

Τελική ψηφοφορία για τα πρώτα μέτρα προστασίας των ψαριών στη Μεσόγειο

Τα μέλη του ΕΚ θα υιοθετήσουν ένα πολυετές σχέδιο για τη δυτική Μεσόγειο και πιο αυστηρά μέτρα για την προστασία του ξιφία, μετά από ανεπίσημες συμφωνίες με το Συμβούλιο.

Σένγκεν: Η ολομέλεια θα υιοθετήσει τη θέση της για τους προσωρινούς ελέγχους στα εθνικά σύνορα

Τα μέλη του ΕΚ θα ψηφίσουν για τα νέα χρονικά όρια και τις προϋποθέσεις των εσωτερικών συνοριακών ελέγχων στην ζώνη Σένγκεν την Πέμπτη.

Το Κοινοβούλιο ψηφίζει για κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας στις ταυτότητες

Νέοι κανόνες που θα καταπολεμήσουν τα πλαστά έγγραφα θα συζητηθούν στην ολομέλεια την Τετάρτη και θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη.