Εξιχνίαση κλοπών

• Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, από τον Οκτώβριο του 2018 έως και τον περασμένο Φεβρουάριο, ενεργώντας μαζί με συνεργούς του, διέπραξαν 4 κλοπές από κοιμητήρια σε περιοχές της Πέλλας, αφαιρώντας μεταλλικά αντικείμενα συνολικής αξίας 18.500 ευρώ.

• Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 26 και 25 ετών, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας μαζί με συνεργό τους τον Σεπτέμβριο του 2018, παραβίασαν σταθμό τηλεπικοινωνιών σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσαν συνολικά 16 μπαταρίες αξίας 4.800 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του υπευθύνου της εταιρείας. Οι 15 από τις κλεμμένες μπαταρίες εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή της Ημαθίας και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Παράνομη μεταφορά αλλοδαπών

• Συνελήφθη σήμερα (2 Απριλίου 2019) τα ξημερώματα σε περιοχή της Κιλκίς, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, 55χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να έχει επιβιβάσει και να μεταφέρει 4 αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό τη διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας.

• Χθες (1 Απριλίου 2019) τα ξημερώματα σε περιοχή των Σερρών, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, εντόπισαν όχημα το οποίο είχε ανατραπεί εκτός οδοστρώματος και στο οποίο επέβαιναν 6 αλλοδαποί ηλικίας από 22 έως 69 ετών. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, τα παραπάνω άτομα είχαν εισέλθει το προηγούμενο διάστημα στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Το παραπάνω όχημα κατασχέθηκε, ενώ γίνεται έρευνα για τον εντοπισμό του οδηγού του οχήματος.

Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις

• Συνελήφθη χθες (1 Απριλίου 2019) το μεσημέρι στις Σέρρες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 41χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

• Συνελήφθη χθες (1 Απριλίου 2019) το πρωί στην Βέροια από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, 31χρονος ημεδαπός διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και δύο εισαγγελικές διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 4 ετών, 2 μηνών και 5 ημερών, για το αδίκημα της κλοπής.