Πολύ σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισαν και οι εμπλεκόμενοι στο «ΑΘΗΝΑ» σε Προφήτη Ηλία και Ριζό την λύση που επετεύχθη και ευχαρίστησαν από καρδιάς τον βουλευτή για την επιτυχή έκβαση της προσπάθειας του να βρεθεί λύση, προσπάθεια που γνώριζαν βήμα προς βήμα λόγω της συνεχούς ενημέρωσης τους επί διετία.

Ο Γιάννης Σηφάκης απέδωσε πολιτικά χαρακτηριστικά στο αποτέλεσμα λέγοντας ότι ήταν αποτέλεσμα της κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έσκυψε πάνω στο πρόβλημα για να σωθούν τα απλά μέλη που είχαν εγκλωβιστεί άδικα.
Επέρριψε ευθύνες σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στους βουλευτές των χρόνων που δημιουργήθηκε το πρόβλημα (2003) και όταν βγήκε η πρώτη απόφαση του δικαστηρίου για τις πρώτες 3 χρήσεις (2013). Ενώ μπορούσαν να αλλάξουν τον Νόμο 4072/2012 δεν το έκαναν με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των αγροτών και την ταλαιπωρία τους ως προχθές. Πολλοί αποποιήθηκαν κληρονομιές, έχασαν προγράμματα, δεν μπόρεσαν να κάνουν την οποιαδήποτε μεταβίβαση, είχαν δεσμευμένα ΑΦΜ και δεσμευμένα χρήματα στην ΔΟΥ. Κάποιοι έχασαν την υγεία τους εξαιτίας του προβλήματος αυτού και όλοι ζούσαν μέσα στο άγχος.

Χαρακτήρισε μικρότητα και άκρατο λαϊκισμό τις μίζερες δηλώσεις βουλευτή της αντιπολίτευσης που ακόμη προσπαθεί να υπερασπιστεί τους πρωταίτιους που ταλαιπώρησαν τους αγρότες – απλά μέλη της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ».
Δήλωσε ακόμη ότι καταλαβαίνει άλλους που προσπαθούν να πιάσουν «στασίδι» καθόσον, ως γνωστόν, η επιτυχία έχει πολλούς «πατέρες», η αποτυχία κανέναν.
Ακόμη εξομολογήθηκε ότι πάντα στην πολιτική του καριέρα θα θεωρεί την επίλυση του τεράστιου αυτού κοινωνικού προβλήματος την κορυφαία επιτυχία τόσο του ιδίου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την Πέλλα.
Ο βουλευτής διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι μέσα στις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα έχουν απεγκλωβιστεί ( με την έκδοση του ΦΕΚ, την έκδοση της εγκυκλίου από την ΑΑΔΕ προς τις ΔΟΥ και την υλοποίηση της απόφασης από την ΔΟΥ) και ο ίδιος θα προσπαθήσει να συντομεύσει όσο γίνεται αυτό το διάστημα. Θα αποδεσμευτούν τα ΑΦΜ τους και θα απελευθερωθούν τα δεσμευμένα χρήματα τους. Εννοείται θα αθωωθούν στα δικαστήρια που έρχονται.