Ο Τομείς Προπονητικής & Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ στο πλαίσιο του PASTER EVOLUTION διοργάνωσαν την Τρίτη 2 Απριλίου, στις εγκαταστάσεις του, Τσιμισκή 45, δωρεάν σεμινάριο με θέμα «Παρουσίαση FMS». Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν οι κύριοι Κενανίδης Θάνος & Τέντας Πέτρος, καθηγητές φυσικής αγωγής.

Το FMS (Functional Movement Systems) είναι σύστημα λειτουργικής κίνησης που αναγνωρίζει δυσλειτουργίες στην κίνηση ελέγχοντας τα κινητικά πρότυπα του ανθρώπινου συστήματος. Η προσέγγιση του αθλητή ή του ασθενή γίνεται λειτουργικά και όχι ανατομικά ελέγχοντας θεμελιώδεις κινήσεις και όχι συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι εισηγητές αναφέρθηκαν στις ασυμμετρίες που έχουν οι ασθενείς ή οι αθλητές με αποτέλεσμα τις διάφορες λειτουργικές ανεπάρκειες. Με τη χρήση του FMS, μόλις εντοπιστούν οι ελλείψεις ο θεραπευτής ή ο προπονητής θα μπορέσει να αναπτύξει ένα πρόγραμμα διορθωτικών ασκήσεων με στόχο τη πρόληψη των μυοσκελετικών τραυματισμών.

Το ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ είναι στο πλευρό των σπουδαστών του τόσο κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους όσο και μετά το πέρας αυτής ώστε να εξασφαλίσει ένα πολλά υποσχόμενο επαγγελματικό μέλλον.
Η είσοδος στα σεμινάρια του Paster Evolution είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης για τη συμμετοχή τους.