Κατά τη διάρκεια της Δημοτικής θητείας που πέρασε ο Γιάννης Χατζόγλου ήταν Πρόεδρος στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Καθαριότητας. Προσπάθησε και κατάφερε με επιτυχία να βελτιώσει τις παιδικές χαρές, τις εκκλησίες, το περιαστικό πράσινο, τα κοιμητήρια και τα σχολεία μας.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και καθαριότητας είναι μια έμμισθη θέση αλλά προς τιμήν του ο κος Χατζόγλου δε δέχθηκε την αντιμισθία.

Η καθημερινή ενασχόληση με την καθαριότητα και το Πράσινο έδωσε μια νέα εικόνα στον Δήμο μας με εμφανή τα σημάδια στις αστικές και περιαστικές οδούς με κόψιμο και αποψίλωση του Πράσινου δεξιά και αριστερά. Αναμόρφωση πάρκων, καλλωπισμό πρασίνου στις πλατείες της Έδεσσας και των χωριών του Δήμου Έδεσσας και Βεγορίτιδας.

Ο Γιάννης Χατζόγλου από όπου κι αν πέρασε είχε προγραμματισμό στους στόχους του στα σχέδια και στις κινήσεις του. Έτσι, ακόμη και προ εκπλήξεων να βρίσκονταν, ήταν τόσο κατάλληλα προετοιμασμένος που τις όποιες αναποδιές πάλι με επιτυχία τις αντιμετώπισε.

Αντιδήμαρχος Πρασίνου και καθαριότητας σε μια ευτυχή συγκυρία που συνέπεσαν μαζί με την κοινωφελή εργασία. Ποιες ήταν οι κινήσεις που κάνατε για να βελτιώσετε την κατάσταση και ποια η μεταξύ σας σχέση;

Κύριε Δούκλη, Πράγματι ήταν τιμή για μένα η θέση που μου πρότεινε ο Δήμαρχος κος Γιάννου. Μια θέση ευθύνης με πολλές υποχρεώσεις. Καθημερινά είχαμε ένα έργο που έπρεπε να βρεθούμε σε κάθε γωνιά του Δήμου μας καθαρίζοντας πάρκα, παιδικές χαρές, σχολεία, εκκλησίες, νεκροταφεία και γενικά κάθε κοινόχρηστο χώρο του Δήμου μας, ώστε να ανταποκριθούμε ως υπηρεσία στο δικαίωμα των συνδημοτών μας για καθαριότητα και ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων. Ήταν μια καθημερινότητα που με τους εργαζόμενους της υπηρεσίας πρασίνου και καθαριότητας καταφέραμε και στηρίξαμε με όλες τις δυνάμεις μας. Σημαντική η αυταπάρνηση που έδειξαν για το αποτέλεσμα αυτό οι εργαζόμενοι, που προς τιμή τους αγόγκιστα εργάστηκαν. Καθημερινά γινόταν καταγραφή των προβλημάτων και προγραμματισμός των εργασιών που ήταν αναγκαίες για κάθε χώρο. Σημαντική η βοήθεια των συνδημοτών μας για την ενημέρωση των επιμέρους προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, αλλά και το «μπράβο» που εισπράτταμε με το τέλος κάθε εργασίας.
Κλαδεύτηκαν δέντρα που η άναρχη φύτευσή τους δημιουργούσε κυκλοφοριακά προβλήματα, καθαρίστηκαν ρέματα, καθαρίστηκαν κοινόχρηστοι χώροι και σε κάθε Τοπική Κοινότητα η παρουσία της υπηρεσίας μας ήταν τακτική.

Αν σου δίδονταν η ευχέρεια να βελτιώσεις κάτι στις σχολικές κοινότητες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τι θα ήταν πρώτης σημασίας;

Είμαι τυχερός που ως εκπαιδευτικός μου ανατέθηκε το έργο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, γιατί ως εκπαιδευτικός γνωρίζω τις ανάγκες και τα προβλήματα του χώρου. Ως Σχολική επιτροπή έχουμε να διαχειριστούμε πενήντα (50) σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε κάθε Τοπικό διαμέρισμα. Εδώ η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, διότι προέχει η ασφάλεια των μαθητών, η ανάγκη θέρμανσης, καθώς και οι απαραίτητες εργασίες επισκευής και συντήρησης των κτιρίων. Ανταποκριθήκαμε με τα ελάχιστα έσοδα και είμασταν παρόντες σε κάθε αίτημα των σχολικών μονάδων. Ήδη οι επισκευές έχουν ολοκληρωθεί, έχουμε προχωρήσει στον υδροχρωματισμό πολλών σχολείων, έχουν διαμορφωθεί αίθουσες για καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας και γενικά κάθε εργασία μας είχε σκοπό να δημιουργήσουμε τις καταλληλότερες συνθήκες για τα παιδιά μας.
Το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στην Έδεσσα με την έλλειψη κατάλληλων χώρων για τη στέγαση των Νηπιαγωγείων, που δυστυχώς στεγάζονται σε καταστήματα ή ισόγεια πολυκατοικιών. Εύχομαι σύντομα να κτισθεί ένα πολυδύναμο νηπιαγωγείο, του οποίου βέβαια τη δαπάνη αναλαμβάνει η Κεντρική κυβέρνηση. Εμείς ως Δήμος θα ζητήσουμε την ανέγερσή του σε δημοτικό οικόπεδο και θα το διεκδικήσουμε αναζητώντας τη μελέτη και χρηματοδότησή του από τους κεντρικούς πόρους. Τα παιδιά της πρώιμης ηλικίας έχουν ανάγκη να διαμορφώσουμε τις συνθήκες που θα τα βοηθήσουν για την απόκτηση γνώσεων και εμπειριών μέσα στους άριστους σχολικούς χώρους που πρέπει να δημιουργήσουμε.

Μιλώντας για το μέλλον, ποιες είναι οι προοπτικές που έχει ο Δήμος μας για τα επόμενα χρόνια;

Πιστεύω, ότι ο Δήμος μας έχει δημιουργήσει υποδομές και έργα τα τελευταία χρόνια, με όλα που έγιναν και γίνονται. Είναι έργα που δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες για να ζούνε οι συνδημότες μας σε ένα περιβάλλον που οι βασικές ανάγκες από το Δήμο είναι εξασφαλισμένες.
Εμείς ως Δημοτική αρχή θα βάλουμε ως στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων, τον εξωραϊσμό των τοπικών κοινοτήτων, την επάρκεια των απαιτούμενων έργων για την αγροτική παραγωγή, (άρδευση, αγροτική οδοποιία, δημιουργία ομάδων παραγωγών), και βέβαια θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της εκμετάλλευσης των υδάτων που με νόμο του 1953 διαχειρίζεται η ΔΕΗ. Είναι αδιανόητο στον πλούτο του υδροφόρου ορίζοντα να μη μπορεί να παρέμβει ο Δήμος και η ΔΕΗ εκμεταλεύοντάς τον να μη αποδίδει έστω ανταποδοτικά.
Και βέβαια να τονίσω πως μέλημά μας είναι ο δήμος μας να αναδειχθεί ως τουριστικός προορισμός προσφέροντας όλα αυτά τα αξιοθέατα, καταρράκτες, νερά , λίμνες, βουνά, γραφικά τοπικά διαμερίσματα, χιόνι και φρούτα, σε κάθε επισκέπτη , που θα επιλέγει τον δήμο μας.

Τι είναι αυτό που σε ενώνει με τον Δημήτρη Γιάννου;

Θεωρώ τιμή μου που στο συναπάντημα του χρόνου είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Τάκη Γιάννου. Ήταν για μένα αυτός που καθημερινά έβλεπα να διασχίζει κάθε γωνιά του δήμου μας και αυτός που με έπεισε να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι πράγματι τυχερός ο δήμος μας που έχει για Δήμαρχο τον Τάκη. Πιστεύω πως κοιμάται και ξυπνάει σκεπτόμενος πως θα βοηθήσει τον συνδημότη μας και πως θα ολοκληρώσει τους στόχους μας για έναν Δήμο δίπλα σε κάθε δημότη. Με κριτήριο πάντα το δίκαιο του δημότη – πολίτη, με αξιοπρέπεια , ειλικρίνεια και ρεαλισμό παλεύει κάθε πρόβλημα για την καλύτερη λύση. Αυτό το όραμά του ενώνει όλον τον συνδυασμό μας, και προσωπικά εμένα η παρουσία του σε κάθε δρώμενο του δήμου μας.

Πείτε μας και για την υποψηφιότητά σας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι στόχοι μου παραμένουν υψηλοί και απαιτητικοί. Επειδή πιστεύω ότι μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω και έχω ισχυρή θέληση και όραμα για το καλύτερο στον τόπο μου, καλώ όλους/όλες να ανανεώσετε την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου, και να με στηρίξετε με την ψήφο σας.

Ο Γιάννης Χατζόγλου είναι 59 ετών, παντρεμένος με την Ολυμπία Δεληγιάννη με δύο παιδιά, τη Σοφία και τη Ματίνα. Συνταξιούχος εκπαιδευτικός μετά από 35 χρόνια, κατοικεί στην Έδεσσα & είναι εκλεγμένος Δημοτικός σύμβουλος.

Έχει υπηρετήσει την εκπαίδευση από διάφορες θέσεις. Διατέλεσε Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείο Ριζαρίου, στο 2ο Δημ. Σχολείο Έδεσσας, στο Δημοτικό Σχολείο του Μεσημερίου, προϊστάμενος του 3ου Γραφείου Α/θμιας εκπ/σης Πέλλας.
Οι συνάδελφοι του, εκτιμώντας το συνεχές του ενδιαφέρον για τα θέματα της εκπαίδευσης στην περιοχή τον τίμησαν και τον ανάδειξαν στην θέση του προέδρου Δασκάλων Έδεσσας για δύο θητείες, και αιρετό μέλος στο ΠΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ.
Η συνδικαλιστή και η εκπαιδευτική του δράση εκτιμήθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση με τη συμμετοχή του στη Δημοτική και Νομαρχιακή επιτροπή Παιδέιας, καθώς και την τωρινή του συμμετοχή στη Σχολική επιτροπή Α/θμιας εκπ/σης του Δήμου Έδεσσας.

Σου Ευχόμαστε Γιάννη ό,τι καλύτερο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με Υγεία

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας, εύχομαι στους συνδημότες μας «Χρόνια Πολλά» με υγεία καθαρές καρδιές και σκέψεις. Εύχομαι σε αυτήν την προεκλογική περίοδο η ειλικρίνεια να προέχει, να αποφύγουμε τα συνθήματα και να περιοριστούμε σε προτάσεις.