Με θερμό καλωσόρισμα και κόκκινα αυγά υποδέχθηκε το ΚΑΠΗ του Δήμου Έδεσσας τον μήνα Μάιο μετά τις διακοπές του Πάσχα, ανταλλάσσοντας ευχές και «Χριστός ανέστη». Ευχάριστη ήταν η παρουσία του Προέδρου του «ΕΥ ΖΗΝ» κ. Δημήτρη Γιώγα που καλωσόρισε και αυτός με τη σειρά του τα ηλικιωμένα πρόσωπα που μαζεύτηκαν για την μηνιαία ομιλία της κοινωνικής λειτουργού κ. Σωτηρίας Φιλούκατζη με πρωτομαγιάτικο θέμα.

Συγκεκριμένα τις ρίζες της Πρωτομαγιάς και έθιμα που βιώθηκαν από τόπο σε τόπο σε διάφορα ελληνικά μέρη, καθώς και στη Σμύρνη και στον Πόντο που εορτάζονταν με ιδιαίτερη βαρύτητα, βρέθηκαν στο προσκήνιο μιας εύθυμης συζήτησης, που την πλαισίωσαν διάφορα παροιμιακά αποφθέγματα του λαού όπως ο συμβολισμός του μαγιάτικου στεφανιού και άλλων λουλουδιών, η μαργαρίτα, η παπαρούνα και το κλαδί της λυγαριάς κ.α.

Τα μέλη του ΚΑΠΗ Έδεσσας επίσης μετέφεραν και δικές τους εμπειρίες από παλιότερα χρόνια που γίνονταν την μέρα της Πρωτομαγιάς, τσούγκρισαν τα κόκκινα αυγά και κεράστηκαν ανταλλάσοντας ευχές σε κεφάτη ατμόσφαιρα.