Η Ελένη Ρώσση είναι μία δυναμική γυναίκα. Κοινωνικά ευαισθητοποιημένη και πολιτικά ενεργή έχει μάθει ν’ αγωνίζεται και να διεκδικεί. Στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές θέτει υποψηφιότητα με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση», με επικεφαλής τον υπ. δήμαρχο κ. Χ. Τσιτσάγκα. Μέσα από τη συμμετοχής της στα «κοινά» προσδοκά, με τις γνώσεις και τις προτάσεις της, να βελτιώσει τη ζωή των συμπολιτών του Δήμου μας. Στη συνάντηση που είχαμε, απάντησε στις ερωτήσεις μας χωρίς υπεκφυγές, με ευθύτητα και ειλικρίνεια. Ας δούμε, λοιπόν, τι μας είπε.

Ελένη, πώς κρίνεις τα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής;

Δυστυχώς είχαμε μια δημοτική αρχή που απλά υλοποιούσε τις εντολές της κεντρικής διοίκησης. Μέσα από το δήμο πέρασαν το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων τα τετράωρα τα δίμηνα, και τα οκτάμηνα.
Επέβαλλαν την ανταποδοτικότητα παντού, ο δημότης πληρώνει δεύτερη φορολογία στον δήμο.
Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών του δήμου που πληρώνει ο δημότης. Ξεπούλημα φιλέτων δημοτική περιουσίας, όπως οι καταρράκτες και η άνω εστία, με έργα βιτρίνας υποτίθεται για τον τουρισμό.
Τουρισμός με έναν στους δύο Έλληνες με χρέη στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμία και τις τράπεζες δεν υπάρχει.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις μέσω της συμμετοχής σου ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση;

Η Λαϊκή συσπείρωση καλεί τους δημότες να ψηφίσουν δήμαρχο και δημοτική αρχή, που όχι απλά θα διοικεί αλλά που θα παλεύει μαζί με το λαό και θα διεκδικεί, για όλα τα μεγάλα αλλά και τα μικρά προβλήματα του δήμου.

Κατά την άποψή σου, ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και τι προτείνεις γι’ αυτά;

Η ανεργία που τσακίζει κόκαλα κυρίως στους νέους και στις γυναίκες. Η απληρωσιά και οι ελαστικές μορφές εργασίας, τα μικρομάγαζα που είτε κλείνουν είτε όχι , όλοι πνιγμένοι στα χρέη, όπως και οι αγρότες που ζουν την ανασφάλεια κάθε χρόνο. Η βαριά φορολογία τα χαράτσια που προστίθενται σε αυτά και τα υπέρογκα δημοτικά τέλει, ότι προβλήματα έχουν όλοι οι Έλληνες. Εμείς καλούμε σε αγώνα διεκδίκηση και ανυπακοή. Η υποχρηματοδότηση στον δήμο που άρχισε με τον Καποδίστρια που έδωσε την θέση του στον Καλλικράτη και αυτός με τη σειρά του στον Κλεισθένη. Περικοπές στην χρηματοδότηση έως και 60%, αύξηση της ανταποδοτικότητας με αύξηση των δημοτικών τελών και επιχειρηματικότητα για τα κέρδη λίγων και το ξεζούμισμα εργαζομένων και δημοτών.

Η απλή αναλογική απαιτεί συνεργασίες. Πιστεύεις ότι, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό κλίμα, υπάρχουν περιθώρια για ειλικρινή συνεργασία με σκοπό το καλό του τόπου; Ποια θα είναι η στάση του δικού σας συνδυασμού;

Εμείς σε αυτή τη βάση που λειτουργούν οι δήμοι όπως περιέγραψα δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις. Η Λαϊκή Συσπείρωση πάλευε θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις μέσα στο δήμο να βάζει εμπόδια στα αντιλαϊκά σχέδια . Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή συσπείρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο θά ‘ναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το σύνολο των προβλημάτων που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα στην περιοχή μας, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και τις εκάστοτε δημοτικής αρχής που συμφωνεί με τις επιταγές των κυβερνήσεων και της Ε.Ε.