Η Εύα Νεδέλκου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Κοινωνία σε κίνηση. Είναι 36 ετών, μητέρα 2 παιδιών και ειδικεύετε στον τομέα του τουρισμού. Μεγάλη της αγάπη είναι η μουσική και ο πολιτισμός.
Μουσικός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Dj σε εκδηλώσεις, θέατρο και κινηματογράφος είναι κάποιες από τις παράλληλες ασχολίες της.
Σήμερα βρεθήκαμε μαζί και συζητήσαμε για την συμμετοχή της σε αυτές τις εκλογές καθώς και τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας.
Είναι πάντα ελπιδοφόρο να βλέπουμε νέους ανθρώπους με όρεξη και μεράκι να θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά.

Εύα είσαι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη Κοινωνία σε Κίνηση. Ποιο Θεωρείς ένα από τα δυνατά χαρτιά της παράταξής σας;

Η Κοινωνία σε Κίνηση είναι μια παράταξη αποτελούμενη από νέους ανθρώπους οι οποίοι οραματίζονται ένα μέλλον διαφορετικό, ελπιδοφόρο και απαλλαγμένο από νοοτροπίες του παρελθόντος. Παράλληλα όμως αποτελείται και από ανθρώπους που ήδη έχουν συμμετάσχει στα κοινά της πόλης ή έχουν εμπειρία στον χώρο της αυτοδιοίκησης. Ο συνδυασμός λοιπόν των παραπάνω, είναι μια καλή συνταγή. Νέοι και παλιοί, οι μεν με την εμπειρία τους και οι δε με τις φρέσκιες ιδέες τους και το όραμά τους, μπορούν να δουλέψουν σωστά και συντονισμένα για το μέλλον του τόπου μας.
Πέρα όμως από τα άτομα που στελεχώνουν τον συνδυασμό μας, δυνατό χαρτί αποτελεί και ο ίδιος ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τσεπκεντζής.
Ο Γιάννης Τσεπκεντζής έφτιαξε μια ομάδα ανθρώπων πολυσυλλεκτική, στοχεύοντας σε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας. Ηγείται της παράταξης αυτής με έναν εξαιρετικό τρόπο, καλοσύνη και με απόλυτη διαφάνεια. Έχει πάνω από όλα την ικανότητα να εμπνεύσει την ομάδα του, δημιουργώντας τους το αίσθημα της ασφάλειας και της διάθεσης να παλέψουν όλοι μαζί συντονισμένα για το καλό του τόπου, γνωρίζοντας πως η συλλογική προσπάθεια είναι αυτή που φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Άρα τι καλύτερο θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από έναν καλό ηγέτη με όραμα και με διάθεση για αλλαγή, σε συνδυασμό με μια άρτια στελεχωμένη ομάδα;

Τι σημαίνει για εσένα αποτελεσματική και κοινωνική πολιτική για έναν Δήμο;

Για μένα αποτελεσματική κοινωνική πολιτική για έναν Δήμο, είναι αυτή που είναι κοντά στον πολίτη, αυτή που ο κάθε δημότης όταν βρεθεί σε ανάγκη, ξέρει ότι έχει έναν σύμμαχο και συμπαραστάτη. Υπηρεσίες που θα δουλεύουν προς όφελός των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αποτελεί τον σημαντικότερο άξονα για εμάς.
Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, προτεραιότητα και επιθυμία δική μας είναι να είμαστε δίπλα σε κάθε δημότη και σε κάθε πιθανή ανάγκη που προκύπτει, στα παιδιά, στις μητέρες, στους ηλικιωμένους, στα άτομα με αναπηρία, στους εφήβους, στους ανέργους, στην οικογένεια που βρίσκεται σε κρίση.
Παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, συμβουλευτική γονέων, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, βοήθεια στο σπίτι, προγράμματα μαζικού αθλητισμού, κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, μείωση τελών ύδρευσης σε ευπαθής ομάδες, κοινωνικά παντοπωλεία και άλλα, είναι στη λίστα των υπηρεσιών που οφείλουμε να παρέχουμε αν θέλουμε να είμαστε ένας Δήμος αλληλέγγυος. Ταυτόχρονα οφείλουμε να εκπαιδεύσουμε τους συμπολίτες μας και να τους συσπειρώσουμε έτσι ώστε να μπορούν να αλληλοβοηθούνται μέσω του εθελοντισμού.
Στόχος μας είναι η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής κοινωνικής προστασίας. Τούτο θα επιτευχθεί με τα κατάλληλα εργαλεία συστηματικής παρακολούθησης και αξιολόγησης των πολιτικών αυτών προγραμμάτων, χρηματοοικονομικό σχεδιασμό ο οποίος θα διασφαλίζει τις απαιτούμενες τακτικές χρηματορροές, δικτύωση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού, αλλά και συνεχή διαβούλευση και συμμετοχή για την συνδιαμόρφωση ενός κοινωνικού πολιτικού προγράμματος το οποίο θα μπορεί να αντιμετωπίζει στοχευμένα τα τοπικά προβλήματα.

Υπάρχει κάποιος χώρος για τον οποίο θα έκανες σημαντικές παρεμβάσεις και ποιος είναι αυτός;

Ναι υπάρχει και είναι ο τομέας του τουρισμού που έχω σπουδάσει και εργάζομαι τα τελευταία 15 χρόνια. Η ανάπτυξη με έναν σωστό τρόπο του Τουρισμού της περιοχής μας, πιστεύω ότι μπορεί να προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ανάπτυξη της ίδιας της περιοχής μας.
Δεν είναι ένας τομέας δημιουργίας εντυπώσεων, αυτό θα ήταν καταστροφή. Είναι αυτός που θα δώσει ανάσες ζωής, θα δώσει μέλλον και ελπίδα στις επόμενες γενιές. Φυσικά δεν εννοώ ότι στόχος μας είναι ότι όλη η πόλη πρέπει να γίνει ένα τουριστικό μαγαζάκι. Αντιθέτως η σωστή και ορθολογική τουριστική ανάπτυξη θα δώσει κίνητρα στην Πολεοδομία, στα Δασαρχεία, στην Αρχαιολογική υπηρεσία και σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες να ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο όλης της περιοχής και όλων των πολιτών. Η τουριστική ανάπτυξη θα προσφέρει νέες θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών και υποδομής που είτε έχουν είτε δεν έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό. Η εξειδίκευση υπάρχει, οι ιδέες και οι προτάσεις είναι πολλές και είμαι έτοιμη να δουλέψω σκληρά για την υλοποίησή τους.

Κατά πόσο πιστεύεις ότι θα μπορέσουν να υπάρξουν συνεργασίες μεταξύ παρατάξεων που σήμερα δείχνουν να έχουν διαμετρικά αντίθετες απόψεις και από το νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει θα αναγκαστούν να συνεργαστούν για το καλό του τόπου;

Νομίζω ότι κάθε άνθρωπος που νοιάζεται για το καλό του τόπου του και για το μέλλον των παιδιών του, οφείλει να παραμερίζει τις διαφορές του και να έχει κοινό στόχο. Όταν λοιπόν έχουμε κοινούς στόχους που αφορούν το κοινό καλό, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε και να συνδιαμορφώνουμε. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να γίνουμε επιτέλους μια Κοινωνία σε Κίνηση.
Έχουμε μια εξαιρετικά όμορφη πόλη, με πολύ αξιόλογους ανθρώπους σε κάθε τομέα και έχουμε όλα τα φόντα για να προχωρήσουμε μπροστά.


Σας ευχαριστώ πολύ.