Πριν από το 1976 στον χώρο λειτουργούσε η λαϊκή αγορά της Έδεσσας, το παζάρι, με κλινάμαξες, κάρα και άλογα καθώς και εμπόρους που πουλούσαν την πραγμάτειά τους και ο κόσμος πήγαινε κι ερχόταν.

Κατόπιν από τον Απρίλιο του 1976 ο χώρος πλακοστρώθηκε με πλάκες από το χωριό Μεσημέρι από κάποιον εργολάβο του Εκκλησιοχωρίου και το παζάρι μεταφέρθηκε στον χώρο Κιουπρί, όπου είναι και σήμερα.

Στις 4 Αυγούστου του 1993 έγιναν τα εγκαίνια του Δημοτικού Αναψυκτηρίου Σπηλιά, 26 χρόνια πίσω, όπου με προσωπική εργασία ο παππούς Γιώργος Αποστόλου διαμόρφωσε τον χώρο έτσι όπως τον ξέρουμε σήμερα.

Οι οικογένειες Πάσχου και Αποστόλου αναβάθμισαν τον χώρο χωρίς πολεοδομικές παραβάσεις και δίνουν την ψυχή τους καθημερινά για να κρατήσουν τον χώρο καθαρό, δροσερό και ξέγνοιαστο.

Στον χώρο λειτουργεί ασφαλής παιδότοπος και έχει μεγαλώσει πολλές γενιές με τις κούνιες, τις τραμπάλες και τα παιχνίδια, δίπλα βρίσκεται το δροσερό σιντριβάνι όπου λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 και μισή το μεσημέρι και από τις 5 και μισή το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ με την επιμέλειά του να την έχει η οικογένεια καθώς το συντηρεί.

Ιδανικό για οικογένειες με παιδιά αλλά και ζευγάρια για ένα δροσιστικό καφέ ή χυμό.