Επειδή σε αυτό το σωματείο η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ, επειδή δεν πρόκειται ποτέ και σε καμία περίπτωση να παίξουμε το παιχνίδι της σιωπής που εδώ και χρόνια παρακολουθούμε από την διοίκηση του σωματείου μας, ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους για τη “συμφωνία της ντροπής”!

O διορισμένος πρόεδρος και γραμματέας της ΓΣΕΕ και όλη αυτή η ομάδα που οι εργαζόμενοι ονόμασαν “συνδικαλιστική μαφία”, αυτοί που δεν είχαν την τσίπα να στηρίξουν τις απεργίες των συνδικάτων τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, υπέγραψαν σαν τον κλέφτη την “συμφωνία της ντροπής”, την επέκταση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με πάγωμα μισθών, όπως επιθυμούσαν εργοδότες και κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Χωρίς καμία αρμοδιότητα συναίνεσαν να παγώσει ο υπουργός τους μισθούς και τα μεροκάματα, έκαναν τη βρώμικη δουλειά. Μια συμφωνία που, την ίδια στιγμή που το ηλεκτρικό, το πετρέλαιο, τα νοίκια, το ίδιο το γάλα των παιδιών μας γίνεται κάθε μέρα πιο ακριβό, αυτή η συμφωνία με την υπογραφή των εργατοπατέρων παγώνει τους μισθούς των εργαζομένων. Μονιμοποιεί την φτώχεια των εργαζομένων για να διασφαλίζει τα κέρδη των αφεντικών.
Για να κρύψουν τον βρώμικο ρόλο τους, λένε ψέματα ότι ο ίδιος ο υπουργός που πάγωσε τους μισθούς, μπορεί το επόμενο διάστημα να επιτρέψει την αύξηση του βασικού μισθού! Δηλαδή αναγορεύουν τον υπουργό Εργασίας σε δερβέναγα της τσέπης και του μισθού της εργατικής τάξης. Και με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να βάλουν ταφόπλακα στους αγώνες των εργαζομένων που ακόμη και σήμερα, σε αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό, αγωνίζονται για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις.
Ταυτόχρονα, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ είναι η πρώτη που κάρφωσε βαθιά το μαχαίρι στο σώμα της κοινωνικής ασφάλισης. Προωθεί με φανατισμό τα επαγγελματικά ταμεία μαζί με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται ο πολιορκητικός κριός της κυβέρνησης της ΝΔ στην επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση και την παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η “συμφωνία της ντροπής” δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί από τους εργαζόμενους! Όλοι στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
Σε καμία χώρα, ποτέ και πουθενά, τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν δεν “χάρισαν” αυξήσεις και δικαιώματα στους εργαζόμενους. Μόνο οι αγώνες των εργαζόμενων είχαν αποτέλεσμα. Σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργοστάσιο, γραφείο, κατάστημα, να αναπτυχθεί δράση και να παρθούν πρωτοβουλίες για να ανατραπεί ο αντεργατικός σχεδιασμός. Με συζήτηση, ενημέρωση, συνελεύσεις, οργάνωση, απεργίες, αλληλεγγύη. Με σύγκρουση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Με τους ανθρώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα με νέους εργαζόμενους, με επιτροπές αγώνα παντού! Να δυναμώσει ο αγώνας για να απαλλαχτεί το εργατικό κίνημα από τους πλασιέ των αφεντικών!