Με στόχο την ενημέρωση των πολιτών του Ν. Πέλλας το Κέντρο Πρόληψης «Όραμα» παρουσιάζει το απολογιστικό των δράσεων του για το τρίμηνο Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019.
A. Δράσεις με Γονείς

11 Ομάδες Γονέων στις εξής Τοπικές Κοινότητες: (Αγ. Αθανασίου, Αμπελιών, Αξού, Παναγίτσας, Πέλλας, Ραχώνας) και στους Δήμους: Γιαννιτσών (11ο Δημ. Σχολ. και 1ο & 6ο Παιδικό Σταθμό), Έδεσσας (1ο Γυμνάσιο), Σκύδρας (2ο Δημ.. Σχολ.) με 188 Γονείς.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν 4 Ομιλίες (2ο και 4ο Δημ. Σχολ. Έδεσσας, Νηπ. Σεβαστιανών και Αξού) σε 39 γονείς. 1 Ομάδα με 10 Εγκυμονούσες Γυναίκες.
Συνολικά στις δράσεις συμμετείχαν 237 γονείς.
B. Δράσεις με Μαθητές

1 Ομάδα Εφήβων από τα τρία 15μελή των Γυμνασίων Έδεσσας με 20 μαθητές, 1 Ομάδα Εκπαίδευσης με 20 Μαθητές Δ’ τάξης 4ου Δημ. Σχολ. Έδεσσας, 10 Ενημερώσεις σε 190 μαθητές Δημοτικών Σχολείων Αριδαίας για την Πρόληψη της χρήσης αλκοόλ. Ενημέρωση 24 μαθητών Εσπερινού Λυκείου Γιαννιτσών. Ενημέρωση 142 μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου Γιαννιτσών με αφορμή την Ευρωπαϊκή μέρα κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης.
Συνολικά ενημερώθηκαν 396 μαθητές.
C. Δράσεις με Νηπιαγωγούς – Δασκάλους – Καθηγητές

2 Σεμινάρια με 34 νηπιαγωγούς στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση» και «Το Σχολείο που Ονειρεύομαι».
2 Συναντήσεις εποπτείας με 11 νηπιαγωγούς για την καλή εφαρμογή των προγραμμάτων «Αξίες Ζωής στην Εκπαίδευση».
3 Συναντήσεις Συμβουλευτικής στην Εκπαίδευση με 14 εκπαιδευτικούς (νηπιαγωγούς, δασκάλους)
1 παρουσίαση σε 20 καθηγητές 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών με θέμα το «Διαδίκτυο» στα πλαίσια της Ημερίδας Διάχυσης αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+KA1: «Δημιουργικότητα και ΤΠΕ στη διδασκαλία και μάθηση: Digital Turn»
1 Βιωματικό Εργαστήριο με 25 Καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών με θέμα: «Συναισθήματα: Επικίνδυνα ή Χρήσιμα» στα πλαίσια του προγράμματος «Εκπαίδευση στη Σχολική Διαμεσολάβηση Ομηλίκων».
Συνολικά στις δράσεις συμμετείχαν 104 εκπαιδευτικοί.

D. Συμβουλευτική Στήριξη

Πραγματοποιήθηκαν 422 Συνεδρίες Συμβουλευτικής Υποστήριξης με 240 ενδιαφερόμενους που επικοινώνησαν με το Κ.Π. «Όραμα» και ζήτησαν ψυχολογική υποστήριξη για τους ίδιους ή τους οικείους τους.

E. Συνεργασίες – Συναντήσεις Δικτύωσης – Εποπτείες
Με το Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας «Παναγία η Οδηγήτρια», με τις 3 Εθελοντικές Ομάδες (Καλής, Αμπελιών, Σκύδρας), με το Πολιτιστικό Σύλλογο Πιπεριάς, το ΚΕΠΑΠΠΑ Δ. Πέλλας, με ψυχολόγους από τα ΕΔΕΑΥ, και με την Επιμελήτρια Ανηλίκων Γιαννιτσών.
Συνεργασία με 37 άτομα

Το σύνολο των συμπολιτών μας που ωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης κατά το διάστημα Σεπτέμβριος 2019 – Δεκέμβριος 2019 είναι κατά προσέγγιση 1.014.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συν-πολίτες μας που μας εμπιστευθήκαν, όσους μας διευκόλυναν με τις παραχωρήσεις χώρων και ευχόμαστε… Υγεία, Χαρές και Όμορφές Στιγμές.

Εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος

Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής