Την Κυριακή 12-01-20 στο ΔΑΚ Έδεσσας βρέθηκαν αντιμέτωπες οι γυναικείες ομάδες του Ίκαρου Έδεσσας με την αντίστοιχη ομάδα του Γυμναστικού Συλλόγου Γρεβενών, για το πρωτάθλημα Β Εθνικής.

Το παιχνίδι το παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας της Έδεσσας που χειροκρότησαν τις προσπάθειες και των δυο ομάδων. Τα κορίτσια του Ίκαρου πραγματοποιώντας μια αρκετά καλή εμφάνιση, κατάφεραν να κερδίσουν με σχετική ευκολία το παιχνίδι με 3-0 σετ και έτσι για έναν ακόμα αγώνα, να παραμείνουν αήττητες, συνεχίζοντας το εντυπωσιακό σερί τους.

Οι γυναίκες του Ίκαρου κάτω από την καθοδήγηση της προπονήτριας Ρέτζιου Ευτυχίας μπήκαν στον αγώνα πολύ αποφασιστικά και από την αρχή έδειξαν ότι δε θα αφήσουν την ομάδα των Γρεβενών να τους αμφισβητήσει. Το πρώτο σετ το κέρδισαν με εντυπωσιακό τρόπο και χωρίς λάθη, γι’ αυτό και τελείωσε με 25-7. Στο δεύτερο σετ η αδικαιολόγητη χαλαρότητα έδωσε το δικαίωμα στις Γυναίκες του Γυμναστικού να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση και να κερδίσουν το σετ, αφού μέχρι τους 18 πόντους ήταν μπροστά στο σκορ. Στο σημείο αυτό και με το κίνδυνο να χαθεί το σετ οι γηπεδούχες αφυπνίστηκαν και τελικά επικράτησαν και σ’ αυτό το σετ με 25-21. Το τρίτο σετ που έμελλε να είναι και το τελευταίο, το κέρδισε ο Ίκαρος Έδεσσας με 25-17.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες για την πολύ όμορφη εικόνα που παρουσίασαν στο παρκέ, γι’ αυτό και στο τέλος εισέπραξαν ως ανταμοιβή το καθολικό χειροκρότημα της κερκίδας.
Η σύνθεση της ομάδας γυναικών του Ίκαρου Έδεσσας(Ρέτζιου Ευτυχία) : Θεοδώρου Αφροδίτη, Χρήστου Νίκη, Παπαδοπούλου Φωτεινή, Μαλελή Δήμητρα, Γκοτζαμάνη Αλίκη, Πορτοκαλίδου Σοφία, Γκέντση Μαρία, Ρέτζιου Άννα, Καλέιτση Ευαγγελία, Μποζίνη Αθηνά, Σταυρίδου Αικατερίνη, Βιτουλαδίτου Χρ., Βιτουλαδίτου Φωτ., Τοτίδου Αικατερίνη.

Πρωτάθλημα Κ18 (κορασίδων)
Το απόγευμα του Σαββάτου 11-01-20 στο ΔΑΚ «Δ. Βικέλας» στο Μακροχώρι Βέροιας, ο Ποσειδώνας Βέροιας και ο Ίκαρος Έδεσσας συναντήθηκαν με στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου, για το πρωτάθλημα Κ18

Ο Ποσειδώνας κέρδισε τον αγώνα με 3-2 σετ, όμως τα κορίτσια από την πόλη των καταρρακτών έμειναν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, δυο βαθμούς πάνω από τον Ποσειδώνα Βέροιας. Την πρώτη θέση του ομίλου θα την έχανε ο Ίκαρος Έδεσσας μόνο εάν και εφόσον έχανε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση με καθαρό σκορ, δηλαδή με 3-0 ή 3-1 σετ
Από αγωνιστικής πλευράς και οι δυο ομάδες παρουσίασαν ένα αρκετά καλό θέαμα και στο τέλος το αποτέλεσμα πανηγυρίστηκε και από τις δύο ομάδες, από τη μία ο Ίκαρος γιατί διατηρήθηκε στη πρώτη θέση και από την άλλη ο Ποσειδώνας, γιατί κατάφερε με αυτό το αποτέλεσμα να βρεθεί πιθανών στα πλέι-οφ της διοργάνωσης, ως δεύτερος καλύτερος των τριών ομίλων.
Τα κορίτσια του Ίκαρου ήταν αυτά που πήραν το πρώτο σετ κι έβαλαν τις βάσεις του στόχου της ομάδας.
Τα δυο επόμενα σετ τα κέρδισαν τα κορίτσια του Ποσειδώνα, αλλά στο 4ο σετ ο Ίκαρος Έδεσσας επανήλθε στην αναμέτρηση και πήρε αυτό που ήθελε.

Το 5ο σετ ήταν μια τυπική διαδικασία γοήτρου για τον Ποσειδώνα που πήρε τελικά τη νίκη με 3-2 σετ.
Να σημειωθεί ότι η αναμέτρηση έγινε μέσα σε όμορφη ατμόσφαιρα, καθώς αρκετός κόσμος παρακολούθησε τον αγώνα, τόσο από τη Βέροια όσο και από την Έδεσσα στηρίζοντας την προσπάθεια των κοριτσιών των δύο ομάδων.
Τα σετ: 20-25, 25-17. 25-21, 19-25, 15-4
Η σύνθεση της ομάδας του Ίκαρου Έδεσσας : Ρέτζιου Αν., Βιτουλαδίτου Χρ., Βιτουλαδίτου Φωτ., Καλέιτση Ευαγ., Μποζίνη Αθ., Παπαγιάννη Ανδ., Σταυρίδου Αικ., Τοτίδου Αικ., Μάινου Σοφ., Αναγνωστοπούλου Χαρ., Κυβελίδου Αθ., Μάινου Ελ.

Πρωτάθλημα Κ16 (Παγκορασίδων)
Η ομάδα του Ίκαρου Έδεσσας σε αγώνα εκτός έδρας γνώρισε την ήττα από την ομάδα του Πωσειδώνα Βέροιας την Κυριακή 12-01-20 στο ΔΑΚ της Βέροιας.
Οι Παγκορασίδες του Ίκαρου πραγματοποιώντας τη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση ηττήθηκαν με 3-0 σετ(22-25, 16-25 και 21-25). Δυστυχώς με την εμφάνιση που παρουσίασαν στη συγκεκριμένη αναμέτρησή, αδίκησαν την εικόνα τους, παρουσιάστηκαν πολύ χαλαρές και χωρίς πάθος. Έκαναν πολλά λάθη και γι‘ αυτό ηττήθηκαν από τις γηπεδούχες και δυστυχώς με αυτή τους την εικόνα ούτε οι ίδιες ευχαριστήθηκαν το παιχνίδι.
Η σύνθεση της ομάδας παγκορασίδων του Ίκαρου Έδεσσας : Τοτίδου Ακ, Ρουδίντση Χρ, Παπαζαχαρίου Ε, Τύμη Μ, Κυβελίδου Αθ, Κιάιτση Αν, Περτσεμλή Δ, Μάινου Ελ, Καρτσώλη Ελ, Μούσιου Ι, Ούτα Αν.