Αγαπητές συμπολίτισσες,
Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η διπλή εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της έναρξης της ελληνικής επανάστασης του 1821 βρίσκουν τη χώρα μας αντιμέτωπη με δύο απειλές.

Από τη μια, η πρωτόγνωρή για τα σύγχρονα δεδομένα υγειονομική κρίση, την οποία βιώνουμε, μαζί με τις υπόλοιπες χώρες ανά τον κόσμο. Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει προκαλέσει μεγάλες αναταραχές στην καθημερινότητα μας και αμφισβητεί πράγματα και καταστάσεις που μέχρι χθες ήταν δεδομένα.
Και από την άλλη η επιθετικότητα της Τουρκιάς, που δε διστάζει μπροστά σε αυτήν τη μεγάλη δοκιμασία για ολόκληρη την ανθρωπότητα, να δυναμιτίζει το κλίμα.
Η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και στις δύο περιπτώσεις έδρασαν γρήγορα και αποτελεσματικά.
Το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο και η διεθνοποίηση του ζητήματος έφεραν την Ελλάδα σε θέση ισχύος απέναντι στην προκλητική στάση των Τούρκων. Τα σώματα ασφαλείας και οι ένοπλες δυνάμεις δίνουν έναν αδιάκοπο και καθημερινό αγώνα στα ακριτικά σύνορα μας.
Στο μέτωπο του κορονοϊού ελήφθησαν δύσκολες αποφάσεις, γρήγορα και έγκαιρα, για αυστηρά μέτρα, η τήρηση των οποίων, θα μας δώσει, και πάλι, πίσω τις ζωές μας. Όλοι μαζί, ακολουθώντας τις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών, μαχόμαστε για τον περιορισμό του ιού. Και έτσι κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο για τους σύγχρονους ήρωες, τους ιατρούς και τους νοσηλευτές μας, που έχουν αναλάβει την απόκρουση του ιού και την περίθαλψη μας.
Στο γύρισμα του χρόνου και λίγο καιρό μετά την έξοδο μας από μια σκληρή και μακρά δοκιμασία, αυτή της οικονομικής κρίσης, καλούμαστε και πάλι να δείξουμε σθένος και αποφασιστικότητα.
Αυτές τις δύσκολες ώρες το παράδειγμα των ηρώων του 1821 και η μάχη που έδωσαν για την ελευθερία, μας δίνει κουράγιο ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, για ακόμη μια φορά, ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε. Η ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας, που υπήρξε πάντα συνοδοιπόρος των μεγάλων αγώνων και των δύσκολων στιγμών του Ελληνισμού, μας γεμίζει ελπίδα και δύναμη ότι θα νικήσουμε και αυτόν τον εχθρό και θα βγούμε πιο δυνατοί. Αρκεί η προσπάθεια όλων μας να συνεχιστεί ακέραια μέχρι το τέλος
Μένουμε σπίτι για να είμαστε του χρόνου εδώ, όλοι μαζί, υγιής και να αναφωνήσουμε περήφανα, τιμώντας τους προγόνους μας:
«Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά,
και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!».

Χρόνια πολλά!
Ζήτω το Έθνος!

Διονύσης Σταμενίτης,
Βουλευτής Πέλλας – ΝΔ