Το υπουργείο Παιδείας μέσω των διευθυντών των σχολικών μονάδων επικοινωνεί με τους γονείς των μαθητών, για να διερευνήσει ποιοι μαθητές και μαθήτριες δεν έχουν τον ταχνικό εξοπλισμό ( tablet, laptop ) για να μπορούν να συμμετέχουν στη σχολική διαδικασία την περίοδο της πανδημίας και των κλειστών Σχολείων. Και αυτό ήδη έναν ολόκληρο μήνα μετά το κλείσιμο των Σχολείων φανερώνει ότι τους ενδιαφέρει μόνο το επικοινωνιακό παιχνίδι και όχι η ισότιμη συμμετοχή όλων των παιδιών σε όλη αυτή την πρωτόγνωρη διαδικασία που ζούμε τον τελευταίο μήνα.

Αφού κίνησαν “θεούς και δαίμονες”, έστειλαν αλλεπάλληλες εγκυκλίους στα σχολεία και στους γονείς των μαθητών για δήθεν προμήθεια εξοπλισμού (tablet, laptop κλπ.) για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και απαίτησαν σε λιγότερο από μια ημέρα να δοθούν στοιχεία από τους διευθυντές των σχολείων, έρχονται τώρα, με την τελευταία εγκύκλιο στις 7-4-2020 να αναιρέσουν όλα τα προηγούμενα! Απίστευτη ταλαιπωρία και αναστάτωση, απίστευτος πανικός τελικά για το τίποτα. Επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση… “κοιλοπονούσε το βουνό… και γέννησε ποντίκι”.
Τα χρονικά, όμως, όρια για τις απαντήσεις που θέτει είναι ασφυκτικά και θα δημιουργηθούν προβλήματα και αδικίες.
Απαιτείται, εδώ και τώρα, και με την πίεση των Δημοτικών Αρχών των Δήμων της Πέλλας, να σταματήσει το υπουργείο Παιδείας να εμπαίζει τους γονείς και τους εκπαιδευ-τικούς και να ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα για ένα δωρεάν tablet, laptop σε κάθε μαθητή και δωρεάν σύνδεση στο Internet!
Υπάρχουν οικογένειες που έχουν από 2 παιδιά και πάνω και κατέχουν ηλεκτρονικές συσκευές που δεν καλύπτουν τον αριθμό των παιδιών-μαθητών της οικογένειας ή οι γονείς πρέπει να δουλεύουν από το σπίτι λόγω περιοριστικών μέτρων.
Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, με τις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοιού στην ζωή μας, άρα και στη σχολική διαδικασία των παιδιών μας.
Την στιγμή που έχει αναστατωθεί όλη η σχολική κοινότητα με το πρωτόγνωρο της τηλεκπαίδευσης και με δεδομένη την έλλειψη για το σύνολο των μαθητών του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού.
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” στους Δήμους της Πέλλας μαζί με τις οικογένειες των συνδημοτών μας με παιδιά σχολικής ηλικίας απαιτούμε :
— Να εξασφαλιστούν με ενιαίο τρόπο για όλους τους μαθητές /τριες όλων των Σχολικών Μονάδων των Δήμων της Πέλλας, τώρα, όλα τα αναγκαία μέσα.
— Δωρεάν tablet-laptop, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet με χρηματοδότηση από τον κρατικό προυπολογισμό.
— Καμία διακοπή ρεύματος ή σύνδεσης στο διαδίκτυο για κανένα σπίτι.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ – ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ( Επικεφαλής της Παράταξης )
ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΤΣΙΤΣΑΓΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ- ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ