Στις μέρες μας, και με τις πολλές αλλαγές που έχουν γίνει στην καθημερινότητά μας, έχουν αλλάξει πολλές συνήθειες, μία από αυτές είναι και η διατροφή. Δυστυχώς τρώμε μεγάλες ποσότητες και τροφές που δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινές. Σε συνδυασμό μάλιστα με την έλλειψη γυμναστικής τα πράγματα γίνονται ακόμα χειροτέρα. Μπορούμε παρ’ όλα αυτά να εντάξουμε στη διατροφή μας πολλά υγιεινά σνακ και γλυκά που μπορούν να μας προσφέρουν διάφορα οφέλη.

• Ένα από αυτά είναι το ζελέ φρούτων, πλούσιο σε κολλαγόνο που βοηθάει στις αρθρώσεις, στα κόκκαλα, στα μαλλιά και στο δέρμα.

• Επίσης μια εξίσου καλή πρόταση είναι το παστέλι, είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του (μιας και περιέχει μόνο 2-3 υλικά, μέλι, σουσάμι ή και ξηρούς καρπούς). Περιέχει μεγάλες ποσότητες ασβεστίου, μαγνησίου και φωσφόρου που χαρακτηρίζονται για τις αντικαρκινικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες , βοηθάει επίσης και στο Alzheimer.

• Άλλη μία καλή πρόταση θα μπορούσε να είναι η μπανάνα με μελί και ξηρούς καρπούς μιας και η μπανάνα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και βοηθάει στις κράμπες, στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος, την πεπτική υγεία και το άσθμα.

• Μπάρα φουντουκιού’ Σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με κάτι άκρως απλό και εύγευστο, μιας και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να καραμελώσουμε λίγη μαύρη ζάχαρη και να βάλουμε φουντουκιά μέσα. Τα φουντουκιά είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, χαλκό και μαγνήσιο και επηρεάζουν θετικά την υγεία του εγκεφάλου, τη γονιμότητα, την αϋπνία, το νευρικό σύστημα καθώς και τον μεταβολισμό.

• Κλείνοντας σαν τελευταία πρόταση θα μπορούσε να είναι ένα παγωτό σορμπέ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα παγωτό από πολτοποιημένα φρούτα της επιλογής του καθενός και είναι ένας εύκολος και ευχάριστος τρόπος να καταναλώσουμε φρούτα. Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες όπως η C, D, E, K, A, B1, B2, επίσης η φυτικές ίνες που περιέχουν, βοηθούν στη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.