Η Κυβέρνηση προχωρά σε παράταση της περιόδου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έως τις 15 Μαΐου 2020. Η παράταση της περιόδου η οποία έληγε στις 30 Απριλίου 2020 στοχεύει στη στήριξη των νοικοκυριών, καθώς διευκολύνονται να προχωρήσουν στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε χαμηλή τιμή. Παράλληλα, τονώνεται η αγορά καυσίμων, η οποία έχει πληγεί λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενταχθεί σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος είχε καταθέσει για το ζήτημα την με Α.Π.5937/24-04-2020 Κοινοβουλευτική Ερώτηση, δήλωσε σχετικώς:
«Η αγορά καυσίμων αυτή τη στιγμή επηρεάζεται σημαντικά από τη μείωση της ζήτησης στα καύσιμα κίνησης, λόγω των αναγκαίων περιορισμών στις μετακινήσεις, αλλά και από την ιστορικά χαμηλή τιμή του πετρελαίου, ενώ την ίδια στιγμή επικρατούν ασυνήθιστα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Η απόφαση αυτή ευνοεί τους καταναλωτές που θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν σε χαμηλές τιμές και ταυτόχρονα περιορίζει την απώλεια εισοδήματος των πρατηρίων από τις επιπτώσεις των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση δείχνει ότι αφουγκράζεται την Ελληνική κοινωνία και ότι μπορεί να ανταποκρίνεται γρήγορα και να προσαρμόζεται στις ανάγκες της Ελληνικής οικονομίας. Η άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών και των συναρμόδιων Υπουργείων επιτρέπει στα νοικοκυριά να εκμεταλλευτούν μια ευνοϊκή διεθνή συγκυρία, ενώ παράλληλα στηρίζει τον κλάδο της αγοράς καυσίμων, που έχει πληγεί αισθητά από την υγειονομική κρίση.»