Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθη χθες (22 Απριλίου 2020) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος ασφάλειας Κιλκίς ένας άνδρας, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 590 πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες με καπνό βάρους 300 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσε. Όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε προμηθευτεί τα παραπάνω λαθραία προϊόντα έναντι χρηματικού αντιτίμου από άλλο άτομο, το οποίο εντοπίσθηκε αργότερα την ίδια ημέρα και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 275 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, συνελήφθησαν χθες (22 Απριλίου 2020) το πρωί με την συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, τρία άτομα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, σε έρευνες που έγιναν σε δύο οικίες τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία σπαθιά μήκους 103, 62 και 57 εκατοστών αντίστοιχα και μία κυνηγετική καραμπίνα, για την οποία δεν τηρούνταν οι προϋποθέσεις ασφαλούς φύλαξης. Επιπλέον, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη δύο ατόμων, διότι σε έρευνα της οικίας τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα για την οποία δεν τηρούνταν οι προϋποθέσεις ασφαλούς φύλαξης και όπως προέκυψε από την έρευνα, το ένα άτομο είχε προβεί με αυτήν σε άσκοπους πυροβολισμούς.

Εξιχνίαση κλοπών

• Από το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το απόγευμα της 18ης Μαρτίου 2020, οι τρεις από τους παραπάνω, μπήκαν σε κατάστημα στην Χαλκιδική, όπου με την μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ και διέφυγαν με όχημα στο οποίο τους ανέμενε συνεργός τους. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι την ίδια ημέρα, μπήκαν σε άλλο κατάστημα και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν χρήματα από χώρο γραφείων, ενώ αφού μετέβησαν σε πρατήριο καυσίμων και εφοδίασαν το όχημά τους με καύσιμα αξίας 59 ευρώ, διέφυγαν χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο.

• Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα αφαίρεσε διαδοχικά από την αυλή καταστήματος στην Ημαθία, μπαταρίες οχημάτων, εργαλεία και εξαρτήματα συνολικής αξίας 6.000 ευρώ. Σε έρευνα της οικίας του εντοπίσθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Συλλήψεις για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών Συνελήφθησαν σήμερα (23 Απριλίου 2020) τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, δύο άνδρες, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε να επιβαίνουν σε μοτοποδήλατο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από περιοχή της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, στην κατοχή του ενός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους 1,8 γραμμαρίων και ναρκωτικό δισκίο. Σε βάρος τους βεβαιώθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, καθώς διαπιστώθηκε να παραβιάζουν τα μέτρα για την αποφυγή και περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας.