Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη χθες (29 Απριλίου 2020) το απόγευμα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς ένας άνδρας, καθώς σε έρευνα του οχήματος που επέβαινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι. Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, επικίνδυνη σωματική βλάβη και κλοπή. Επιπλέον, προσπάθησε να αποφύγει την σύλληψή του απωθώντας αστυνομικό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Συλλήψεις για κλοπή

Συνελήφθησαν χθες (29 Απριλίου 2020) το πρωί από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμωπίας δύο άτομα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από το μεσημέρι της 28 έως το πρωί της 29 Απριλίου 2020, παραβίασαν σχολικό κτίριο και διέρρηξαν το κυλικείο του, αφαιρώντας διάφορα είδη αξίας 420 ευρώ. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της 22 Απριλίου 2020, διέρρηξαν παγκάρι εκκλησίας, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν χρήματα.

Εξιχνίαση κλοπών

• Από το Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, το χρονικό διάστημα από 14 έως 30 Μαρτίου 2020, παραβίασαν διαδοχικά μέσα σε χώρο επιχείρησης, 9 τροχόσπιτα και 2 οικίες, από τα οποία αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας 320 ευρώ.

• Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 14 Απριλίου 2020, αφαίρεσε από χώρο εργοταξίου, διάφορα εργαλεία αξίας 1.500 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους.

• Από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας μαζί με άγνωστο συνεργό του, το χρονικό διάστημα από 11 έως 15 Απριλίου 2020, διέπραξαν διαδοχικά τρεις κλοπές από επιχείρηση, αφαιρώντας προϊόντα αξίας 8.100 ευρώ, καθώς και δύο μπαταρίες οχημάτων.

• Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, την 25 Μαρτίου 2020 αφαίρεσε από χώρο επιχείρησης 500 λίτρα λαδιού. Κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποίησε για την τέλεση της κλοπής.