Πριν από λίγο προκλήθηκε ένταση με διαμαρτυρίες μεταξύ κατοίκων και αστυνομικής δύναμης με τα επεισόδια να συνεχίζονται μέχρι τώρα στην κωμόπολη της Άρνισσας, όταν περίπου 57 μετανάστες έφτασαν με λεωφορείο, και 63 θα έφταναν αργότερα, για να εγκατασταθούν στο ξενοδοχείο «Αλεξάνδρειο».

Επίκειται και τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί συνέλευση διαμαρτυρίας των κατοίκων όπου οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να μην δεχτούν άλλους λαθρομετανάστες μιας και υπάρχει πρωτόκολλο ποσόστωσης. Στο σημείο βρίσκεται ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου αλλά και ο αντιδήμαρχος Βεγορίτιδας Σωτήρης Μούκας. Ήδη η περιοχή της Βεγορίτιδας είναι πιεσμένη και έχει μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι της αναλογεί.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί προβληματίζει ιδιαίτερα την Δημοτική Αρχή καθώς στη Βεγορίτιδα ήδη φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή πάνω από το επιτρεπτό όριο ποσόστωσης από μετανάστες και πρόσφυγες, γεγονός που αποτελεί ωρολογιακή βόμβα η οποία μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές, ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου ήδη από πληροφορίες που είχε από προχθές για το χωριό Παναγίτσα όπου θα μεταφέρονταν πρόσφυγες και μετανάστες προέβη στην εξής δήλωση :

Την ώρα που εμείς παλεύουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες και λειτουργούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, κάποιοι αποφάσισαν να φέρουν μετανάστες σε ξενοδοχείο στην Παναγίτσα.
Χωρίς να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία!
Χωρίς να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς!
Χωρίς να ενημερωθεί κανένας!
Ως Δήμαρχος Έδεσσας έχω τη στοιχειώδη απαίτηση να πληροφορούμαι από τους αρμόδιους όταν πρόκειται να γίνει μεταφορά μεταναστών στην περιοχή μας και όχι από τρίτους και ανεπίσημα. Θυμίζω ότι παλιότερα, μετά από σωστή ενημέρωση και συνεννόηση, βάλαμε πλάτη και στηρίξαμε αντίστοιχες κυβερνητικές επιλογές, αλλά τώρα είμαστε κάθετα αντίθετοι σε δράσεις που γίνονται για μας χωρίς εμάς.
Την ώρα που όλοι είμαστε επιφυλακτικοί για την πορεία διάδοσης του κορωνοϊού τώρα που αίρονται τα μέτρα, αποφασίζεται η μεταφορά μεταναστών σε κεντρικό σημείο της Παναγίτσας.
Σπεύδω να τονίσω ότι δεν υπάρχει καμία δόση ρατσισμού σε αυτά που λέω. Άλλωστε η Παναγίτσα ξέρει από προσφυγιά. Όμως έχω εκφράσει την άποψη και επιμένω σε αυτήν ότι ο Δήμος Έδεσσας είναι κορεσμένος από πρόσφυγες και μετανάστες.
Κανείς δεν ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα των αγροτών μας που χρειάζονται εξειδικευμένα εργατικά χέρια, αλλά κάποιοι «υπεύθυνοι» δείχνουν ιδιαίτερη σπουδή στη μεταφορά μεταναστών.