Σε ένα τόσο δροσερό όσο και φιλικό περιβάλλον συναντήσαμε τον ιδιοκτήτη Λάζαρο Λούσα της καφετέριας “Golden” cafe bar η οποία βρίσκεται στην αρχή της Αριστοτέλους στην Έδεσσα (Πλατεία Τημενιδών).

Ο Λάζαρος ωστόσο μας αποκάλυψε ότι το καφέ bar ανήκει και σε άλλους δύο φίλους και συνεργάτες, τον Λάκη Παπαδόπουλο αλλά και τη Μαρία Καρακίτσου. Ο Λάζαρος Λούσας πέραν από μια ευχάριστη προσωπικότητα μάθαμε μέσα από τη συζήτηση που είχαμε ότι από μικρή ηλικία ασχολείται με την καλαθοσφαίριση ενώ σε μεγαλύτερη ηλικία ανέλαβε και χρέη προπονητή σε ομάδες μπάσκετ όπως στον ΓΑΣ Έδεσσας, στη Φ.Ο. Αριδαίας, στον Αερωπό Έδεσσας (την ομάδα μπάσκετ τότε) και στον Ίκαρο Γιαννιτσών. Κατόπιν, ζητήσαμε από τον Λάζαρο να μας εξιστορήσει το πως βίωσε τον κορωνοϊό αλλά και πως βλέπει την τοπική οικονομία μας μετά και το άνοιγμα των καταστημάτων…

Ας δούμε τι μας απάντησε :

Πως περάσατε κατά την περίοδο της Καραντίνας, τι συναισθήματα σας δημιουργήθηκαν;

Η πρωτόγνωρη εμπειρία της καραντίνας, λόγω του Κορονωϊού με επηρέασε αλλάζοντας την καθημερινότητά μου πολύ απότομα. Και εγώ όπως οι περισσότεροι αφιερώσαμε περισσότερο χρόνο “μένοντας σπίτι” με τους δικούς μας ανθρώπους. Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση που περάσαμε όλοι μας, ειδικά για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Ποιες είναι οι προσδοκίες (τι προβλέπετε) από εδώ και πέρα έτσι όπως εξελίσσονται τα γεγονότα για την οικονομία των επιχειρήσεων της πόλης μας;

Ο κλάδος μας επηρεάστηκε μέγιστα. Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι λίγο άτολμα και δεν μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε με πολύ αισιοδοξία την επόμενη μέρα στις επιχειρήσεις μας. Θα Ευχόμουν σε λίγο καιρό ο φόβος του κορωνοϊού να αποτελεί παρελθόν αλλά τα γεγονότα μας προλαβαίνουν και χρειάζεται προσοχή. Από την πλευρά μας τηρούμε όλους τους όρους και κανόνες υγιεινής ώστε να είμαστε ασφαλείς! Με καλή θέληση και πολύ εργασία προβλέπω μήνα με τον μήνα να ανασυνταχτούμε και να προσπαθήσουμε εμείς από την πλευρά μας να μην χαθεί καμία θέση εργασίας!