Με Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 2773/08-07-2020) δίνεται λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει με τους δασικούς χάρτες και τον παράλογο χαρακτηρισμό αγροτικών εκτάσεων. Η Υπουργική απόφαση έρχεται σε συνέχεια του νέου περιβαλλοντικού Νόμου 4685 που ψήφισε η Βουλή τον περασμένο Μάιο και διευκρινίζει τη διαδικασία και τις κατηγορίες των εκτάσεων που δεν χαρακτηρίζονται πλέον δασικές.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων και επαφών με Κυβερνητικά στελέχη, τόσο στο Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, όσο και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, χαιρέτησε την εξέλιξη αυτή, δηλώνοντας:


«Η Κυβέρνηση έδειξε για μία ακόμη φορά γρήγορα αντανακλαστικά. Η ψήφιση του περιβαλλοντικού νόμου άνοιξε το δρόμο και σήμερα, με την απόφαση του Υπουργού, κ. Χατζηδάκη, αποκαθίσταται η παράλογη στρέβλωση το κράτος να παραχωρεί αγροτικές εκτάσεις της οποίες στις συνέχεια να χαρακτηρίζει δασικές.
Η απόφαση του Υπουργού θέτει το πλαίσιο για την εκ νέου αναμόρφωση και ανάρτηση δασικών χαρτών. Για πολλούς καλλιεργητές, που άδικα είχαν στερηθεί ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και δικαιωμάτων, αυτό σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την ένταξή τους στο σύστημα και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.»