Φίλες και Φίλοι
Από τις διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς του 1936 στη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Δεκεμβριανά του 1944 και τις διαδηλώσεις της νεολαίας Λαμπράκη τη δεκαετία του 1960.

Από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 μέχρι τις διαδηλώσεις της μεταπολίτευσης με μαζικότερη αυτή των «Αγανακτισμένων» το 2011 , φτάσαμε στο 2020 για να κληθούμε να δώσουμε έναν ακόμα αγώνα για την δημοκρατία .
Η δημοκρατία στην χώρα μας πλήττεται άμεσα με το κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ , η οποία επιχειρεί να καταργήσει το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθε και να μας γυρίσει στις σκοτεινές σελίδες της επταετίας , στις εποχές του κράτους – χωροφύλακα.
Ως δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες οφείλουμε να αντιδράσουμε, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις που ψηφίζεται σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ-( Πασοκ) και Ελληνική Λύση.
Για όσους δεν γνωρίζουν, με το νομοσχέδιο αυτό εισάγεται ένα σύνολο διατάξεων που καθιστούν οποιαδήποτε διαδήλωση δυνητικά «απαγορευμένη».


Στο νομοσχέδιο υιοθετούνται ευρείας κλίμακας περιορισμοί που συνδέονται με συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες και αντίστοιχα μέτρα ασφαλείας της κοινωνικοοικονομικής ζωής.
«Ελλάδα 2020: Ο Νόμος για την απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει». Το νομοσχέδιο αυτό θα μείνει στα χαρτιά με οποιοδήποτε τίμημα……
Αντώνης Τζάκος
Γραμματέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος (ΟΣΥΑΠΕ)