Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στην Πέλλα προκάλεσαν το φαινόμενο της καρπόπτωσης, σε μεγάλη κλίμακα, κυρίως σε ροδάκινα και ροδάκινα-νεκταρίνια, δαμάσκηνα και ορισμένες ποικιλίες βερίκοκων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ή στο ξεκίνημα της συγκομιδής ή στο ενδιάμεσο ή στο τέλος.

Με αφορμή το γεγονός, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης προέβη στην εξής δήλωση:
«Η ζημιά όπως φαίνεται είναι μεγάλη. Επικοινώνησα με την Προϊσταμένη του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας, κ. Μ. Παππά, η οποία με ενημέρωσε πως από αύριο θα βγουν κλιμάκια για επισημάνσεις.
Απέστειλα φωτογραφικό υλικό από την καταστροφή και στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη. Επειδή τα τελευταία χρόνια υπήρξε πρόβλημα στην αποζημίωση μέσω ΕΛΓΑ, ζήτησα από τον Υπουργό να παρέμβει προσωπικά ώστε να δοθεί λύση και να χαρακτηριστούν οι καταστροφές ως άμεση ζημία και όχι από δευτερογενές αίτιο, όπως συνέβη προηγούμενες χρονιές.


Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει άμεση καταγραφή της έκτασης της ζημιάς και να αποζημιωθούν δίκαια οι παραγωγοί που έχουν πληγεί, μέσω ΕΛΓΑ. Σε μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη χρονιά, συμβαίνει και αυτό. Το θέμα το παρακολουθώ στενά και θα το εξαντλήσω.»