Τις περιοχές που κτυπήθηκαν από το χαλάζι και την ανεμοθύελλα στις 19-8-2020 το απόγευμα, επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Φυτουγειονομικού Έλεγχου της ΔΑΟΚ Πέλλας κ. Σίμο Μαρνασίδη.

Τις μεγάλες ζημίες που άφησε πίσω της η κακοκαιρία ΘΑΛΕΙΑ με τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις και τις μεγάλες αλλαγές στην θερμοκρασία, σαπίζοντας και ρίχνοντας κάτω τους καρπούς, ήρθε και τις ολοκλήρωσε η ανεμοθύελλα και το χαλάζι το απόγευμα της 19ης Αυγούστου 2020.
Ο κ. Τζαμτζής με τον κ. Μαρνασίδη πραγματοποίησαν αυτοψίες σε κτήματα στην Άψαλο, την Πολυκάρπη, την Ξιφιανή, το Άλωρο, τον Προφήτη Ηλία, την Καλή το Άνυδρο, την Καρυώτισσα.

Ο κ. Τζαμτζής επικοινώνησε ήδη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον ενημέρωσε για το μέγεθος των ζημιών. Να σημειωθεί ότι τόσο η Προϊσταμένη του ΕΛΓΑ κ. Παππά όσο και ο Επόπτης κ. Καρούσος ήταν στην Πέλλα και πραγματοποιούσαν αυτοψίες.


Μετά τις αυτοψίες αυτές, συντάσσεσαι επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με βασικό αίτημα την αποζημίωση των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες.