Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά

Στον σχολικό αγιασμό του 1ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών, του Δήμου Πέλλας, παραβρέθηκε, συμβολικά, σήμερα (28/9) ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στους δασκάλους, στους γονείς και στους μαθητές να έχουν υγεία, δύναμη και θετική διάθεση ώστε να ανταπεξέρθουν στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς και να επιτύχουν τους στόχους τους, σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη και αβέβαιη περίοδο, λόγω της πανδημίας του κωρονοïού, που διανύουμε. Ακόμη, τόνισε ότι η Π.Ε. Πέλλας παραμένει στο πλευρό του εκπαιδευτικού κόσμου, συμβάλλοντας στη διαρκή βελτίωση της ποιότητας και λειτουργικότητας των σχολικών υποδομών, πάντοτε σε συνεργασία και με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης που έχει την ευθύνη της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Με την ευκαιρία, ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών κ. Κυριάκος Χατζηγεωργίου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζαμτζή και τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, για την ολοκλήρωση του έργου αλλαγής κουφωμάτων και ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου. Ένα σημαντικό έργο που, όπως ανέφερε ο κ. Διευθυντής, «μεταμόρφωσε τις συνθήκες λειτουργίας και άνεσης του σχολείου που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες σχολικές κοινότητες της Πέλλας».

Ακολουθεί το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά:

«Ξεκίνησε η λειτουργία των σχολείων και στην Πέλλα, με την τέλεση των καθιερωμένων αγιασμών –“εκ Θεού άρξασθαι”, όπως μας λέει η αρχαιοελληνική ρήση-, φέρνοντας την ελπίδα. Ελπίδα την οποία χρειαζόμαστε ως κοινωνία, διανύοντας μία δύσκολη περίοδο, από πολλές απόψεις. Είμαστε όμως εδώ, στις θέσεις μας, για να πάμε την Ελλάδα ψηλά και να δημιουργήσουμε, όλοι μαζί, μία καλύτερη προοπτική για το μέλλον.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, με τις υπηρεσίες της και τα έμπειρα στελέχη της, φροντίζει για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές τους μονάδες και, ακόμη, για τη συνεχή βελτίωση και επέκταση των εκπαιδευτικών υποδομών. Καθώς η μεγαλύτερη δυσκολία μας είναι οι περιορισμένοι διαθέσιμοι πόροι, προσπαθούμε να βάζουμε προτεραιότητες με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Φέτος η πολιτεία, και χρειάζεται να το αναγνωρίσουμε αυτό, κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και οργάνωση των σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τα ενδεικνυόμενα μέτρα προστασίας έναντι του κωρονοïού COVID-19. Όμως, η επιτυχία εφαρμογής των μέτρων εξακολουθεί να καθορίζεται από την προσωπική ευθύνη και συμμετοχή του καθένα από εμάς προσωπικά στην εθνική προσπάθεια για την αποφυγή της διασποράς του επικίνδυνου ιού. Νοιαζόμαστε για τον εαυτό μας, αλλά και για τους άλλους, καθώς η συμπεριφορά μας επηρεάζει όχι μόνο τη δική μας υγεία, αλλά και την υγεία άλλων ανθρώπων στο περιβάλλον μας. Το μήνυμα είναι λοιπόν “μαθαίνουμε, μένοντας ασφαλείς”.


Με τις σκέψεις αυτές, εύχομαι να έχουμε μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία, στόχους προσωπικής ανάπτυξης και θετική διάθεση. Οι νέες συνθήκες μπορεί να δημιουργούν δυσκολίες, αλλά προσφέρουν και ευκαιρίες, μέσα από την ανάπτυξη των δεξιοτήτων μας σε νέους τρόπους επικοινωνίας, δημιουργικότητας και μάθησης, με τη χρήση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και εξ αποστάσεως συνεργασίας».

Δάνης Τζαμτζής
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας